Krka

Krkaši na krilih vratarja Urbiča še drugič v sezoni boljši od vijoličastih

Rokometaši Krke so drevi v mariborski dvorani Tabor odigrali prvo povratno tekmo rednega dela lige NLB. Iz štajerske prestolnice so se vrnili s polnim izkupičkom točk, tekma 11. kroga se je končala s 23:26 ( 9:12).

Kratek potek tekme:

Novomeščani so se na tekmeca odlično pripravili in še drugič v tej sezoni premagali Štajerce. Izbranci trenerja Romana Zarabca so tekmo začeli nekoliko rezervirano in v prvih minutah tekme zapravili nekaj priložnosti, v podobnem tempu pa so na srečo Novomeščanov v tekmo vstopili tudi gostitelji, ki so pred dnevi končali z nastopi v 3. krogu tekmovanja v EHF Challenge Cup. Vijoličasti so sicer v 15. minuti srečanja prvič povedli s 6:5, a je bilo njihovo veselje sila kratkotrajno, saj so Krkaši na krilih izjemno razpoloženega vratarja Žige Urbiča, ki je praktično zaklenil svoja vrata in do konca tekme zbral kar sedemnajst ( 17) obramb, na velik odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov ( 9:11). V drugem polčasu so Krkaši ohranjali oster tempo igre, bili v obrambi agresivnejši in kljub nekaj napakam v napadu tekmo speljali na svoj mlin in dvome o zmagovalcu razblinili že pred vstopom v končnico. Največjo prednost so si priigrali v 45. minuti, takrat so vodili že s + 8 ( 12:20), a so se morali do konca tekme  za zmago pošteno potruditi, saj so Štajerci v zaključku tekme zaostanek zmanjšali na vsega dva zadetka (23:25), s tem pa poskrbeli za razburljive zadnje minute srečanja. Borbeni Krkaši vijoličastim niso ponudili zadnje priložnosti za preobrat in tekmo srečno pripeljali h koncu. Končni rezultat tekme je bil 23:26.

Najboljši domači strelec je bil Filip Jerenec, ki je vknjižil šest zadetkov, enega več je za Krko dosegel Andraž Kete, najboljši igralec tekme pa je po mnenju obeh strategov postal vratar MRK KRKA, Žiga Urbič. Mariborčani se bodo v naslednjem krogu udaril z Rikom Ribnico, Krka pa doma gosti Gorenje Velenje.

Izjave po tekmi:

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Za zdaj ne najdemo rešitve, da bi prišli iz krize. Na vsaki tekmi se ponavljajo iste stvari, ne zgodi se nič novega. Nasprotnik nas ni presenetil. Sami smo znova preveč grešili, njihov vratar pa nam je z izjemno predstavo odnesel kar nekaj golov. To nas je vrglo iz tira, potem pa slabo odreagirali. Morali bi učvrstiti obrambo, a nam to ni uspelo. V napadu pa so fantje skušali dosegati gole iz nemogočega položaja. Sam jim rečem, da skušajo dosegati trojke kot v košarki. V enem napadu bi radi zaostanek stopili za tri gole, a to ne gre. Moramo iti gol po gol, a fantje te potrpežljivosti še nimajo. Ekipa je mlada, zato to ne gre hitro in kot kaže potrebujemo še nekaj časa, da bomo izgledali tako, kot si želimo.

Martin Kocjančič, vratar RK Maribor Branik: “Zagotovo smo v majhni krizi, poznajo se nam poškodbe in dejstvo, da igrajo predvsem mlajši in manj izkušeni igralci. Tudi zato se kdaj zatrese roka. Vsekakor je potrebno omeniti Žigo Urbiča, ki je v vratih Krke znova blestel. Odlično je polovil strele, ki jih njihova obramba ni uspela zaustaviti. Zaenkrat poti iz krize ni, zato moramo le trdo delati in zagotovo bodo kmalu prišle zmage.

Roman Zarabec, trener MRK Krka: “Mislim, da smo znova odigrali kompaktno v obrambi. Odlično smo pokrivali njihove šuterje, to pa je bilo na koncu tudi glavno, da smo ustvarili razliko. Po visokem vodstvu je bila nato končnica rahlo živčna, znašli smo se v majhnih težavah. Predvsem zaradi prevelike števila zgrešenih strelov se je razlika zmanjšala, glede na igro pa bi morala biti slednja še višja. Vesel sem zmage in čestitam fantom, Mariboru pa želimo vso srečo v nadaljevanju sezone.”

Žiga Urbič, vratar MRK Krka: “Že pred tekmo z Ribnico sem povedal, da na treningih delamo dobro. Vsi skupaj moramo samo verjeti vase,  s tem pa pridejo dobre igre. Tekme smo se lotili tako kot vsake. Dobro smo igrali v obrambi, sam pa sem v vratih naredil tisto, kar mi na prejšnjih tekmah ni uspelo. Po mojem mnenju smo zasluženo zmagali, zdaj pa moramo le nadaljevati v tem slogu.

Statistika:

RK Branik Maribor: Jerenec 6, Planinšek 5, Milčević 4, Budja 3, Velkavrh 3, Ranevski 1, Jerebie 1, Kocjančič, Ferjan, Dosedla, Kljun, Hočevar, Sivka, Sok, Špelič, Puc. Trener: Davor Rokavec.

MRK KRKA: Kete 7, Batagelj 6, Jakše 5, Kukman 3, Bevec 2, Irman 2, Hvastija 1, Windischer, Urbič, Rašo, Pršina, Nosan, Matko, Klemenčič, Brajer, Majstorovič. Trener: Roman Zarabec.

Sodnika: Vidic- Leskovec

Sedemmetrovke: RK Branik Maribor 3 (1) / MRK KRKA 6 (4)

Izključitve: RK Branik Maribor 8. min; MRK KRKA 2. min

Rdeč karton: /

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki