Krka

Ekipa kadetov je v 7. krogu v polfinalni skupini B v domači dvorani gostila zadnje uvrščeno ekipo RK Drava Ptuj in zanesljivo osvojila obe točki. Novomeščani so tekmo dobili z rezultatom 27:20 ( 14:12).

Novomeščani so tekmo začeli odločno in prepričani v zmago, kar jim je na koncu tudi uspelo. Trener Robert Cvikl je že pred srečanjem igralcem podal jasna navodila, ki so jih njegovi varovanci v veliki meri tudi upoštevali, saj so prikazali bistveno boljšo igro kot na preteklih tekmah. S pravo mero borbenosti in disciplino so že do prvega dela ohranjali vodstvo pred Ptujčani, v nadaljevanju pa še bolj strnili svoje vrste in se na koncu povsem zasluženo veselili tretje zmage v skupini. Gostje, ki so se na Ptuj odpravili brez plena, so se še bolj prikovali na dnu lestvice, v tem delu tekmovanja namreč še niso osvojili nobene točke. Pri domačih sta se s šestimi zadetki najbolj izkazala Jan Jakše in Žan Srebrnjak.

Za Krko so igrali: Rauh, Avsec 2, Rajh 2, Filipovič 1, Jakše 6, Jaklič 1, Knap, Lazarevič, Srebrnjak 6, Klobučar 2, Kastelic, Luštek 3, Luzar 1, Gazvoda 3.

Kadeti počitka do naslednje tekme ne bodo imeli na pretek, saj jih že to nedeljo čaka nov nasprotnik. V stopiški dvorani bodo gostili ekipo RK Slovenj Gradec 2011, ki ima le točko prednosti pred Novomeščani.