Krka

SDB z lahkoto odpravili Sviš

V športni dvorani Marof je ekipa starejših dečkov B v polfinalni skupini A odigrala zadnjo domačo tekmo, kjer so Krkaši gostili ekipo RK SVIŠ iz Ivančne Gorice in zanesljivo vknjižili 12 zmago v skupini. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so gostujočo ekipo zanesljivo premagali s 32:20 (16:10).

Tekmo so suvereno začeli Novomeščani, ki so v vlogi favorita v prvih sedmih minutah tekme povsem nadigrali goste, saj so povedli s 7:0. Krkaši so vseskozi diktirali hiter tempo igre in na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov, bilo je 16:10. Tudi v nadaljevanju tekme kljub prednosti niso popuščali, gostje pa hitrega tempa igre niso več dohajali, kar se je poznalo tudi v padcu njihove igre, medtem so krkaši prednost iz prvega dela le še povečevali in zasluženo vknjižili obe točki. Z današnjo zmago so se tako na lestvici izenačili na 1. mestu z ekipo Mokerca, ki bo poleg Krke nastopila na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip v državi. Ekipa SDB bo do konca omenjenega dela skupine odšla še na zadnje gostovanje v Izolo.

 

Za Krko so igrali: Muhič Ma., Nahtigal, Škufca 2, Nemanič 1, Zajc 7, Strmole 6, Urbas, Pirh, Muhič L. 5, Lešnjak, Jereb 3, Udovč 8.

Other Articles

Mladinska ekipa
Intervju