Krka

V novomeškem športnem hramu je bila drevi odigrana tekma 8. kroga v ligi NLB, kjer so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka gostili ekipo RK Dobova. Izbranci trenerja Mirka Skoka so izjemno izenačeno in napeto tekmo na koncu dobili s 30:25 (15:15) in vpisali že peto zmago med elito v letošnji sezoni. Po današnji zmagi so krkaši z desetimi točkami na odličnem 4. mestu razpredelnice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čeprav se dolenjsko-posavski derbi ni začel po željah izbrancev trenerja Mirka Skoka, so krkaši v ključnih trenutkih uspeli utišati Dobovčane in s sijajno predstavo v končnici razveselili zvesto občinstvo, ki je tokrat na tribunah dvorane Marof lahko uživalo v izjemno borbeni predstavi Novomeščanov. Sicer je večji del prvega polčasa pripadel gostom, ki so v prvi polovici prvega dela vodili s tremi zadetki, a so krkaši do glavnega odmora zaostanek izničili in na polčas odšli pri rezultatu 15:15. V drugem delu je bil potek igre identičen prvemu, krkaši so do preobrata in vodstva prišli v 51. minuti, potem ko je Tilen Kukman z dvema zaporednima zadetkoma preobrnil rezultat. Po delnem izidu 3:0 so si farmacevti priigrali lepo zalogo štirih golov (27:23) in dvoboj odločili sebi v prid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V domači zasedbi, ki je na današnji tekmi zaradi številnih poškodb v ekipi nastopila zgolj s 13 igralci, sta bila najbolj učinkovita Tilen Kukman s sedmimi in Marko Majstorović s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Jure Blaževič z enajstimi obrambami. V gostujoči ekipi je Ignjat Nešić dosegel sedem zadetkov, vratar Mlakar pa je zbral deset obramb.

Izjave po tekmi:

Tilen Kukman, igralec MRK KRKA: » Začetek z naše strani ni bil najbolj obetaven, potem pa smo se pobrali, ob polčasu pa uspeli izenačili. Moram čestitati ekipi za borbeno igro v drugem delu, saj smo ostali zbrani in tekmo pripeljali do tam, do koder smo si tudi želeli- do zmage”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damjan Radanovič, trener RK Dobova: » Fantje, sploh v drugem polčasu, niso upoštevali vseh navodil. Naredili smo preveč napak, zgrešili smo veliko strelov , preveč je bilo tehničnih napak in mislim, da smo danes premagali sami sebe«.

Statistika:

 MRK Krka: Brajer, Blaževič, Avsec 5, Majstorović 6 (2), Grojzdek, Škrinjar 1 (1), Knavs 1, Vukić 1, Rašo 4, Lončar 3, Nosan 1, Kukman 7 (3), Matko 1.
RK Dobova: Grudnik, Mlakar, Pandžić, Bogovič, Glogovšek 2, Dragan, Luzar, Šukić 4, Smiljanić 5 (2), Latković, Mlakar 1, Ferenčak 2, Kozolić, Tajnik, Nešić 7, Beganovič 4.
Sedemmetrovke: Krka 9 (6), Dobova 3 (2). Izključitve: Krka 8, Dobova 10 minut.
Rdeči karton: /.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prihodnji petek, 18. novembra, bodo Novomeščani gostovali pri trebenjski zasedbi RK Trimo, dolenjski derbi pa se bo v dvorani OŠ Trebnje začel ob 19. uri.