Krka

Dve zmagi mladih upov

Ekipi mlajših dečkov A in B sta popoldne v domači dvorani ob podpori številnih navijačev vknjižili novi zmagi. Obe ekipi sta namreč gostili ekipo RK SVIŠ iz Ivančne Gorice.

Uvodoma so tekmeca s 16:10 ( 10:4) premagali mlajši dečki B, ki so od prve do zadnje minute vodili, ekipi Sviša pa povzročali nemalo težav s hitrimi protinapadi in odlično igro v obrambi ter na koncu zasluženo slavili s šestimi zadetki prednosti. Pred drugo uvrščeno ekipo Ribnice imajo  Krkaši 2 točki prednosti, v naslednjem krogu pa varovance trenerja Davida Lipoglavška čaka gostovanje v Trebnjem.

MDB – MRK KRKA : RK Sviš 16:10 ( 10:4)

Statistika: Kastelec 2, Pust 1, Palka 3, Cimermančič, Lukše, Butala 4, Cesar 1, Peterlin 1, Zajc 1, Progar, Kaplan 3, Kastelic, Bartolj, Rangus, Kovač E., Kovač G.

Drugi poraz v sezoni pa so doživeli današnji gostitelji Krkašev, ekipa mlajših dečkov B RK Sviš, ki je v 6. krogu predtekmovalne skupine CENTER II iz Novega mesta odšla sklonjenih glav. Novomeščani so jih premagali z rezultatom 29:19 ( 11:8) in se veselili pete zaporedne zmage v sezoni.

Krkaši, ki so imeli na tribunah dvorane Marof znova bučno podporo s tribun, so si za današnjo tekmo s strani trenerja Davida Lipoglavška zaslužili visoko oceno. V tekmo so vstopili z veliko željo po zmagi, bili so dobro motivirani od začetka do konca srečanja, kar se je na koncu poznalo tudi na rezultatu, saj so Ivanjčane premagali za deset zadetkov. Gostom namera, da bi ustavili razigrane Krkaše ni uspela, kljub prednosti so vodstvo v sami končnici tekme le še povečevali in si zasluženo na račun vpisali nov dve točki.

MDA- MRK KRKA : RK Sviš 29:19 ( 11:8).

Statistika: Drnovšek, Smolič 2, Derganc 3, Golob 2, Janežič 5, Štangelj, Butala 2, Zorman 2, Zajc 2, Kaplan 3, Bartolj, Nemanič, Gabrič, Ščuka 8.

Še vedno vodilna ekipa MDA bo v naslednjem krogu gostovala v Trebnjem.

Other Articles

Kadetska ekipa
Kadeti zlahka do nove zmage
Mladinska ekipa