Krka

Za mladince usodna končnica

Ekipa mladincev je popoldne v Ljubljani odigrala 17. krog v 1. državni mladinski ligi in tekmo v sami končnici izgubila. Z rezultatom 31:30 ( 14:14) so bili boljši gostitelji.

Po ne ravno obetavnem začetku in v močno okrnjeni zasedbi Novomeščanom igra ni stekla. Na igrišču zagospodarili gostitelji in si hitro priigrali prednost štirih zadetkov. Krkaši so se v nadaljevanju srečanja sprostili in prednost znižali, v 26. minuti pa po zadetek Luke Klemenčiča prvič izenačili na 13:13, na odmor pa sta ekipi odšli poravnani pri rezultatu 14:14. Varovanci trenerja Sama Juga so v drugi polčas vstopili bolj odločno, znova je v ospredje prišla dobra igra v obrambi. Domačinom so povzročali nemalo težav, saj so vso prednost iz prvega dela izničili. Novomeščani so tako z disciplinirano igro v napadu in čvrsto obrambo gradili napad za napadom in prednost povečevali, a ne dovolj uspešno, saj so domačini v zadnji minuti tekme izid znova poravnali na 30:30 in v zadnjih sekundah tekme dosegli odločilni zadetek za zmago.

Za Krko so igrali: Kovačič, Kukman 9, Windischer 8, Novak, Bačar, Matko 3, Udovč 1, Šmuc 2, Kastelic, Klemenčič 2, Hvastija 5, Menger.

Novomeščani v naslednjem krogu gostijo trenutno vodilno ekipo v ligi, RK Celje Pivovarna Laško, ki je na domačem parketu letos klonila proti Krki.

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipaIzjave