Krka

Kadeti na Igu po napeti končnici iztržili točko

Na prvo gostovanje v četrt finalni skupini A  se je pozno popoldne odpravila ekipa kadetov, njihov nasprotnik je bilo moštvo ŠD Mokerc – KIG. Novomeščani so že v uvodu v četrt finalno skupino A dobili zahtevnega nasprotnika in si na današnjem derbiju kroga točki razdelili. Srečanje se je končalo s 24:24 ( 10:10).

Novomeščani so tekmo začeli odlično, saj so domačini prvi zadetek dosegli šele v deveti minuti prvega polčasa, potem ko so Novomeščani že imeli štiri zadetke prednosti ( 0:4), a veselje Krkašev ni trajalo dolgo. Gostitelji so zaostanek nadoknadili in sedem minut pred koncem prvega dela uspeli izzid poravnati na 7:7, ekipi pa si do glavnega odmora nista uspeli priigrati prednosti, tako da sta tekmo ob polčasu postavili v izhodiščni položaj. Po prvih tridesetih minutah srečanja je bil rezultat 10:10, kar je dalo slutiti, da bo tekma izredno napeta vse do zadnjega sodniškega žvižga, kar se je na koncu tudi zgodilo.

Potek drugega polčasa je bil preslikava prvega dela igre, saj sta se ekipi vseskozi izmenjavali v vodstvu. Varovanci trenerja Robija Cvikla so sicer v končnici nekoliko padli v igri, kar so Ižanci izkoristili in v 55. minuti povedli za dva zadetka ( 23:21), vendar so se Novomeščani hitro vrnili v igro in uspeli izenačiti na 23:23, v zadnjem napadu pa uspešno preprečili strel gostiteljev, kar je na koncu zadostovalo za delitev točk. Končni rezultat tekme je bil 24:24.

Statistika: Rauh, Rajh 11, Filipovič 1, Nosan, Muhič R. 1, Rogelj, Muhič Ma., Knap, Kokalj 1, Emeršič 5, Luštek, Luzar 3, Gros 2, Vidmar, Tisovec.

Novomeščani bodo v naslednjem, 3. krogu doma gostili RD Urbanscape Loka.

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa
Krkaše pokopale lastne napake