Krka

V Moškem rokometnem klubu Krka se za razvoj mladih upov ni treba bati. Želja, predvsem pa cilji so jasno zastavljeni- vzgojiti  čim več domačih perspektivnih rokometašev in jih dolgoročno zadržati v klubu, ki ima dolgoletno tradicijo. Hkrati pa želijo ustvariti bazo igralcev na osnovi razvejanega in kakovostnega šolskega in klubskega rokometa v najmlajših kategorijah, ki se ob koncu sezone že več let zapored udeležujejo zaključnih turnirjev najboljših ekip v Sloveniji.

Na dobri poti do najvišjih mest po koncu letošnje sezone 2018/19 so po doslej prikazanem tudi najmlajši člani MRK KRKA. Ekipi mlajših dečkov A in B, pod vodstvom trenerja Davida Lipoglavška, ki so sezono začeli v predtekmovalni skupini CENTER II, so minulo koledarsko leto zaključili na vrhu lestvice v omenjeni skupini.

Mlajši dečki B ( letnik 2007 in mlajši) so do sedaj odigrali sedem tekem in na vseh slavili, medtem ko je ekipa mlajših dečkov A ( letnik 2006 in mlajši) od osmih zmag vknjižila le en poraz. »  Z dosedanjim delom sezone sem zadovoljen, saj so mladi rokometaši izredno marljivi in se treningov redno udeležujejo. Rezultatsko pa smo vse tekme opravili z odliko, z izjemo ene tekme, kjer glave niso bile na pravem mestu in upam, da smo s te tekme odnesli veliko. Sedaj nas še naprej čaka veliko dela in uspešen zaključek v predtekmovanju ter preboj v polfinalno skupino, kjer bomo dali vse od sebe da čim bolje zastopamo barve kluba«, o dosedanjem delu pravi trener David Lipoglavšek in dodaja, da je športna aktivnost v mladosti najboljša naložba za mladostnikovo ustvarjalno in polno življenje med in po končani športni karieri.

Najmlajši upi MRK KRKA bodo s tekmovanjem v državnem prvenstvu nadaljevali sredi januarja, do konca predtekmovalne skupine CENTER II bodo MDA odigrali še štiri, MDB pa tri tekme.