Krka

Krkaši na zaostali tekmi premagali Sevničane

V novomeški dvorani Marof je ekipa kadetov odigrala zaostalo tekmo 2. kroga kvalifikacij skupine D. Krkaši so gostili ekipo RK Sevnica, tekma pa se je po izjemnem boju obeh ekip na koncu končala v prid Krke. Tekma se je končala z rezultatom 35:29 ( 17:16).

Novomeščani so tekmo začeli zadržano in tekmecem dopustili, da so že v 9. minuti prvega polčasa prevzeli pobudo in vodstvo za tri zadetke (6:9) in vodstvo ohranjali vse do 29. minute. Varovanci trenerja Roberta Cvikla so z boljšo igro v obrambi uspeli zaostanek nadoknaditi prav ob koncu polčasa, z golom Jakoba Ščuke pa so Novomeščani na odmor odšli s prednostjo enega zadetka (17:16).

Povsem drugačen pristop so Krkaši prikazali v drugem polčasu, ko so uspešno zatrli nalet Sevničanov ter s kompaktno obrambo in napadi prihajali do lahkih strelov. Prednost iz prvega dela so še oplemenitili, do konca tekme pa prikazali več znanja in zbranosti in si na račun vpisali obe točki.

Statistika: Drnovšek, Smolič 4, Dergenc 1, Golob, Janežič, Butala, Gros 7, Kaplan 2, Pirh 12, Bartolj, Pavlin, Ščuka 7, Blažič 1.

Že v soboto bodo kadeti odigrali prvo povratno tekmo, ko bodo v domači dvorani gostili ekipo Gorišnice. Omenjeno ekipo so Krkaši konec septembra v gosteh premagali z 28:35.

Other Articles

Kadetska ekipa
Kadeti za las izgubili tekmo
Kadetska ekipa