Krka

Kadeti po več mesecih premora ta konec tedna nadaljujejo prvenstvo

Po več mesecih premora se v tekmovalni ritem v tem mesecu vrača tudi ekipa kadetov. Sistem tekmovanja v kadetski ligi je zaradi korona premora precej spremenjen, posledično tudi ni možna izpeljava lige po prvotnem planu. Tako se bo dvanajst najboljši ekip iz predtekmovanja pomerilo v treh tako imenovanih polfinalnih skupinah. Zmagovalci teh treh polfinalnih skupin pa v zaključku za državnega prvaka. Kadeti pod vodstvom trenerja Robija Cvikla bodo do konca sezone tako odigrali šest tekem.

Motivacija fantov na treningih raste iz dneva v dan. Vidi se, da se končno približujejo tekme. Moramo se zavedati, da večina ekipe ni nobene tekme odigrala že dobrih 6 mesecev. Tako da lahko to stanje opišem, kot da bi se vsi skupaj vrnili po hudi poškodbi in rehabilitaciji.Si pa po drugi strain vesel, da boš lahko še igral, malo te je strah, pa tudi ne veš, kaj lahko pričakuješ”, je ob skorajšnjem povratku pred dokaj zgoščenim ritmom tekmovanja povedal trener Cvikl.

Tekem in dokazovanja pa si nedvomno želijo tudi igralci.” Pavza je mogoče na določene igralce vplivala bolj, saj niso od oktobra imeli prave tekme. Se pa zato na treningih dovolj dobro pripravljamo na začetek tega nenavadnega nadaljevanja. Zaradi sporeda tekem se moramo samo še bolj truditi in pozabiti na utrujenost, tako da na tekmo prihajamo pripravljeni in želni zmage”, pa se povratka v tekmovalni ritem veseli Alen Jereb, ki je nedavno sodeloval na preglednih treningih reprezentance letnika 2004 in mlajših v Ormožu in na Rogli.

Ekipo kadetov že to soboto, 8.maja čaka prva tekma v polfinalni skupini A, ko bodo v dvorani Marof gostili ekipo RK Celje Pivovarna Laško, čez štiri dni, v sredo, 12. maja pa bodo gostovali v Ivančni Gorici.

Other Articles

Mladinska ekipa
Kadetska ekipa