Krka

Kadeti se iz Zlatoroga vračajo brez plena

Ekipa kadetov je danes po daljšem premoru odigrala prvo tekmo v nadaljevanju sezone 2021/22. Dopoldne so v uvodnem krogu v 1. kadetski ligi gostovali v dvorani Zlatorog v Celju, njihov nasprotnik je bila ekipa RK Celje Pivovarna Laško, ki je rokometaše Krke premagala z rezultatom 32:27 (14:15).

Tekma, ki je v živo potekala tudi preko družbenega omrežja Facebook, je bila uvodna v polfinalni skupini A, kjer poleg Celjanov in Krke nastopata še ekipi ivanškega Sviša in trebanjski Trimo.

Novomeščani so se na tekmo dobro pripravili in v prvem polčasu so varovanci trenerja Robija Cvikla po videnem sodeč dali slutiti, da jim skoraj polletni premor ni odvzel borbenosti in timskega duha. Do 11. minute sta se ekipi več ali manj izmenjavali v vodstvu, nato pa so Novomeščani prevzeli pobudo in potek tekme speljali na svoj mlin. Tik pred glavnim odmorom so Krkaši vodili že za štiri zadetke ( 10:14), žal pa prednosti do polčasa niso uspeli zadržati. Po tridesetih minutah tekme so imeli le še zadetek prednosti (14:15). Potek drugega dela srečanja so več ali manj diktirali domačini, ki so Novomeščanom povzročali nemalo težav v obrambi in zlahka zadevali z vseh položajev, padec Krkašev v igri pa izkoristili za občutno vodstvo sedmih zadetkov (26:19), lepe prednosti pa do konca tekme niso več izpustili iz rok. Končni rezultat tekme je bil 32:27.

Leon Škrinjar, MRK KRKA: “V prvem polčasu smo prikazali lepo in všečno igro. V drugem polčasu smo naredili preveč napak in padla nam je koncentracija, Celjani pa so  naše črne minute izkoristili in naredili preveliko razliko, da bi jih do konca lahko ujeli”.

Statistika: Muhič Ma, Nahtigal, Rajh, Škufca 1, Muhič L. 10, Udovč 8, Rataj, Nemanič, Škrinjar 2, Zajc 4, Strmole 1, Urbas, Pirh, Pavlin, Jereb 1.

Ekipa kadetov veliko počitka in priprav na naslednjo tekmo ne bo imela, saj jih že v sredo, 12. maja, čaka nova tekma. Tudi ta bo odigrana v gosteh in sicer pri ekipi RK Sviš v Ivančni Gorici.

Other Articles

Kadetska ekipa
Mladinska ekipa