Krka

Zaslužena zmaga mladincev

Mladinska ekipa MRK KRKA je popoldne v domači dvorani Marof odigrala tekmo v 1.državni mladinski ligi, Novomeščani so v 11. krogu gostili neugodno Izolo in si z odlično igro po nekaj zaporednih porazih priigrali obe točki. Tekma med Krko in Izolo se je končala z rezultatom 35:28 (18:14).

Rokometaši Krke so že pred tekmo delovalo samozavestno ter odločeni, da bodo naredili vse, da zmaga ostane v domači dvorani. Že od uvodnih minut, ko so na kratko z dvema zadetkoma prednosti sicer zapretili Izolani, so delovali odločno in s kakovostno igro v obrambi in domiselnimi napadi goste ujeli ter povedli, do polčasa pa ohranjali vodstvo treh, štirih zadetkov. V nadaljevanju so Krkaši še naprej vršili dober pritisk na tekmeca, v igri pa nikakor niso popuščali. Njihova igra je bila sproščena, prednost pa je zavoljo odlične igre v obrambi le naraščala. Trener Samo Jug je na koncu pohvalil vse fante, ki so s kolektivno igro pripomogli k zanesljivi zmagi, končni rezultat tekme je bil 35:28.

Nad zmago je bil navdušen tudi Urh Emeršič. » Ponosen sem na celotno ekipo. Končno se nam je vse poklopilo, borili smo se, stopili skupaj v obrambi, odgovorno odigrali v napadu kljub nekaterim napakam in manjši nezbranosti pri zicerjih, kar pa je najbolj pomembno in kar nas je skozi celo tekmo vodilo do novih, težko pričakovanih dveh točk, pa je to, da smo spodbujali drug drugega in odigrali povezano kot ekipa. Verjamem, da bomo po tej tekmi svojo formo, razigranost, zbranost ter kolektivno igro še stopnjevali, prikazali še boljše igre in posegali po višjih mestih na lestvic, kar je naš cilj do konca sezone. še enkrat čestitam vsakemu za svoj doprinos k današnji zmagi, hkrati pa verjamem v ekipo,da bomo v prihodnje z svojimi predstavami povzročali težave tudi najvišje uvrščenim ekipam v ligi”.

Statistika: Rauh, Berk 2, Nosan, Muhič 4, Škrinjar 1, Klobčar 2, Kokalj, Emeršič 8, Tisovec 2, Vidmar 3, Goleš, Zajc 10, Udovč, Jereb 3, Strmole.

Mladinska ekipa bo v naslednjem krogu odigrala tekmo v gosteh, njihov nasprotnik bo ljubljanski RD LL Grosist Slovan.

Other Articles

Kadetska ekipa
Članska ekipa