Krka

Slabša igra v obrambi botrovala porazu

Za ekipo kadetov je uvodna tekma v 1. kadetski ligi. Krkaši so v novomeški dvorani Marof gostili ekipo RD Riko Ribnica in po izenačeni tekmi v končnici srečanje izgubili. Prvih točk so se tako v omenjeni ligi veselili Ribničani, tekma se je končala z rezultatom 31:34 ( 17:16).

Prvi polčas je povsem pripadal Novomeščanom, ki so sredi prvega dela z odlično igro imeli že pet golov prednosti (13:8), a so do odmora po nekaj kriznih minutah prednost izgubili, Ribničani pa so uspešno zajezili nalet Krkašev, ki so na polčas odšli z rahlo prednostjo enega zadetka. V drugem delu se Krkaši niso povsem držali navodil trenerja Roberta Cvikla, gostje so zaigrali bolje in izkoristili vsako napako Novomeščanov, ki so neuspešno lovili priključek. »Odigrali smo  prvo tekmo v prvi ligi, ki se za nas ni končala po pričakovanjih. Odigrali smo zelo slabo v obrambi, zato rezultat ni mogel biti v naš prid”, je povedal najboljši strelec tekme Anže Pirh in dodal, da se v končnici niso uspeli zbrati, slabši vtis z današnje uvodne tekme pa bodo skušali popraviti že danes teden, ko v 2.krogu gostujejo pri ekipi ŠD Mokerc- KIG.

Statistika: Drnovšek, Kastelec 3, Smolič 1, Derganc 4, Golob, Janežič, Butala 1, Zajc, Pirh 16, Bartolj, Ščuka 6.

Sicer pa v 1. kadetski ligi poleg Krke in Ribnice sodelujejo še ekipe RK Celje Pivovarna Laško, RD Slovan, ŠD Mokerc-KIG, RK Trimo, ŠRD Škofljica, Rokometni klub Nova Gorica,  RK Slovenj Gradec  2011, RK Gorenje Velenje ter ekipi RK Sviš in RD Urbanscape Loka.

Other Articles

Mladinska ekipa
Kadetska ekipa