Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v ljutomerski športni dvorani spisali novo poglavje, saj so se prvič v zgodovini kluba uvrstili v finale pokala Slovenije. Potem ko so sinoči v polfinalu brez težav, s 37:28 (17:17), odpravili gostitelja, Jeruzalem Ormož, so danes v velikem finalu morali priznati premoč favoriziranim Celjanom, ki so že sedmič zapored osvojili pokalno lovoriko. Izbranci trenerja Branka Tamšeta so bili od Novomeščanov boljši z rezultatom 40:33 (20:17).

Izbranci trenerja Mirka Skoka so tekmo začeli sproščeno in v uvodnih minutah delovali odločno ter hitro prevzeli vodstvo s 3:1, a so Celjani po zaostanku hitro postavili zadeve na pravo mesto. Novomeščani so se v prvem polčasu dobro upirali favoriziranim Celjanom, vodili so do 12. minute, potem pa so vajeti v roke prevzeli Celjani, večkrat so vodili s tremi in štirimi zadetki, ob odhodu na odmor je bilo 17:20. V drugem polčasu so Celjani stopnjevali svojo igro, imeli so že šest zadetkov naskoka (22:28) in videti je bilo, da je tekma odločena. Rokometaši Krke so z bojevito in srčno predstavo uprizorili pravi preobrat in se jim v 45. minuti približali na gol zaostanka (28:29). V ljutomerski športni dvorani se je znova obetala dramatična končnica, a do nje ni prišlo. Celjani so v prelomnih trenutkih dvoboja pokazali dovolj zbranosti ter uveljavili svojo večjo kadrovsko širino ter izkoristili utrujenost Krkašev, ki jim je lovoriko v zadnjih desetih minutah tekme »odnesla« utrujenost. Celjani so vodstvo do izteka srečanja še povečali in na koncu slavili s sedmimi goli naskoka, ter se upravičeno veselili prve letošnje lovorike.

Pri Novomeščanih sta se tokrat strelsko najbolj izkazala pa Jernej Papež z osmimi in Leon Rašo s šestimi zadetki, v celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Borut Mačkovšek s sedmimi in Gal Marguč, ki je dosegel gol manj.

Najboljši igralec pokalnega turnirja je bil Jernej Papež, vratar Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), najboljši strelec pa je Rok Žuran (Jeruzalem Ormož) z 22 goli.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA:

Grega Okleščen, MRK KRKA: » Danes smo leteli na glavo, nihče nam nima kaj očitati in ponosen sem na ta uspeh, saj se finale pokala Slovenije ne igra vsak dan. Ta tekma in ta vikend mi bo ostal za vedno v lepem spominu. Čestitam vsem fantom, ki so dali svoj maksimum na obeh tekmah, borili smo se do konca in dosegli zavidljiv rezultat. Čestitke pa tudi Celju za osvojeno lovoriko«.

Jernej Papež, MRK KRKA: » To, da sem bil na tem turnirju najboljši igralec, je zame osebni in največji dosežek v športni karieri, a sem še bolj ponosen na svoje soigralce. Borili smo se do konca, mogoče nam je za lovoriko zmanjkalo zadnjih deset minut, a je ta dosežek zgodovinski za klub in to nam bo ostalo v spominu. Presrečen sem«.

 

Statistika:

MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 6, Kukman, Didovič 4, Okleščen 2, Bevec 1, Pršina 3, Irman, Jakše 1 (1), Udovč 1 (1), D. Rašo, Papež 8 (2), Matko, Ban 2, Klobčar 5.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar 1, Vujović, Jurečič 2, Zakošek, Malus 3 (1), Razgor 4 (1), Suholežnik 1, Marguč 6 (1), Grošelj 3, Žabič, Makuc 3, Anić 3, Dušebajev 2, Mačkovšek 7, Mlakar 5.

Sedemmetrovke: 4/6; 3/5.
Izključitve: 4 min; 2 min.

 Končni vrstni red turnirja :

  1. mesto- Celje Pivovarna Laško
  2. mesto- Moški rokometni klub KRKA
  3. mesto- RK Jeruzalem Ormož
  4. mesto- RD Koper 2013

Moški rokometni klub Krka se za dobro organizacijo rokometnega praznika, zaključnega turnirja za pokal Slovenije, Ormožanom iskreno zahvaljuje.

Objavil/a Moški rokometni klub KRKA dne 22. april 2018