Krka

Ekipa kadetov je popoldne v domači dvorani Marof odigrala tekmo 3. kroga v četrtfinalni skupini A, kjer je gostila ekipo RD Urbanscape Loka. Varovanci trenerja Robija Cvikla so tekmo tesno slavili s 32:31 ( 14:16).

Novomeščani so sicer v tekmo vstopili v krču in se tik pred koncem prvega dela z Ločani izmenjavali v vodstvu, po nekaj tehničnih napakah, ki so jih gostje izkoristili, pa na polčas odšli z dvema zadetkoma zaostanka, po 30. minutah tekme je bilo 14:16. Gledalci, ki se jih je na tribunah dvorane Marof zbralo zavidljivo število, so v nadaljevanju znova lahko uživali v izjemni predstavi obeh ekip. Krkaši, ki so v začetku drugega dela nekoliko padli v igri in dopustili Loki, da je na lahek način v 42. minuti prišla do prednosti treh zadetkov ( 21:24), so se morali za ugoden razplet tekme močno potruditi. Do izteka srečanja so sicer nekajkrat rezultat poravnali, v zadnji minuti tekme pa zabili dva odločilna zadetka, ki jim je na koncu prinesla zmago, na račun pa nov par točk.

Kadeti imajo po treh odigranih tekmah v skupini po dveh zmagah in remiju 5 točk, na vrhu lestvice pa imajo točko prednosti pred drugo  uvrščeno ekipo Mokerca.

Statistika: Rauh, Rajh 5, Filipovič 1, Berk, Nosan, Muhič R.3, Rogelj, Muhič Ma., Knap, Kokalj 1, Emeršič 4, Luštek, Luzar 9, Gros, Vidmar 9, Tisovec.

Kadeti bodo naslednjo tekmo odigrali na Kodeljevem pri ekipi Slovana, ki v tem delu tekmovanja na račun še ni vpisala točk.