Krka

Kadeti z odlično igro v drugem delu do zmage

Za ekipo kadetov je druga tekma v polfinalni skupini A. Novomeščani, ki so uvodoma doživeli  poraz v Celju, so tokrat v Ivančni Gorici prikazali povsem drug obraz in gostitelje, ekipo RK SVIŠ premagali s 32:30 (16:17).

Na gostovanje v Ivančno Gorico so se Krkaši dobro pripravili in v želji po uspehu popravili napake iz uvodne tekme, kar jim je na koncu prineslo tudi uspeh in veselje ob zmagi. Čeprav so večino prvega polčasa vodstvo prepustili domačinom in pred odmorom zaostajali že za 3 zadetke (12:9), so v nadaljevanju zaostanek uspešno zmanjšali, ter v 38. minuti prvič povedli. Ekipa Sviša je sicer še poskušala zapretiti, a so varovanci trenerja Robija Cvikla suvereno zaustavili nalet gostiteljev, izkoristili kakovost ter s kolektivno igro in tekmo uspešno pripeljali h koncu.

Statistika: Muhič Ma., Nahtigal, Rajh, Škufca, Muhič L.12, Udovč 5, Rataj, Nemanič, Škrinjar 7, Zajc 5, Strmole 1, Urbas, Pirh 2, Pavlin, Jereb.

Novomeščani bodo že to soboto (15.5.) v domači dvorani Marof gostili kadetsko ekipo Trima Trebnje, ki nastopa izven konkurence. Ker je končni rezultat tekme po pravilih tekmovanja znan že v naprej ( 10:0 v korist MRK KRKA), bodo naj tej tekmi več minutaže dobili rokometaši, ki na dosedanjih tekmah niso veliko igrali.

Other Articles

Članska ekipa