Krka

V tekmovalni ritem se po sedemmesečnem premoru vrača tudi selekcija starejših dečkov

Krkaši bodo pod vodstvom trenerja Iztoka Adamčiča uvodno tekmo odigrali v gosteh pri ekipi Črnomlja in kot med drugim pravi Adamčič, so veseli, da so se sprostili ukrepi, ki mladim rokometašem znova  omogočajo tekmovanje v državnem prvenstvu.” Na koncu sezone bomo končno odigrali nekaj tekem. Kljub temu, da se za starejše dečke končuje šolsko leto, se bojim, da bo veliko odsotnosti zaradi obveznosti v šolah. Mislim ,da bodo tekme dobrodošle in da bodo otrokom povrnile vsaj malo občutka za igranje tekem ter motivacije za prihodnjo sezono, ki upam, da se bo odigrala v celoti”.

Ker bi se v normalnih razmerh konec maja in v začetku junija že morali igrati zaključni turnirji za naslov državnega prvaka, bo intenzivnost tekem temu primerna, saj je zaradi epidemije novega koronavirusa izgubljena skoraj polovica sezone. Vsled temu pa je Združenje rokometnih klubov tekmovanja mladih pred dnevi podal naslednji predlog, ki so ga klubi v celoti podprli. “ Ekipe odigrajo predtekmovanje. Nato se oblikujejo četrtfinalne skupine, v prvem vikendu se odigrajo posamične tekme, nato se izvede turnir štirih ekip, domačin se določi z žrebom. Na turnirju se odigra še dve tekmi, z ekipami, s katero še nisi igral v prvem krogu četrtfinala. Prva dva iz vsake skupine so kandidati za kategorizacijo OKS. Ekipam, ki se ne bodo uvrstila v četrtfinale bo omogočeno nadaljnje tekmovanje glede na interes”, se glasi zapis v predlogu.

Ekipa starejših dečkov B bo torej jutri, po več kot sedmih mesecih premora ( zadnjo tekmo so odigrali 11.10.2020) odigrala tekmo 7. Kroga v skupini CENTER II, njihov gostitelj bo ekipa RK Črnomelj.

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki