Krka

Sosedski derbi dobili Trebanjci

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v domači dvorani Marof odigrali zaostalo tekmo 17. kroga v Ligi NLB. Pred praznimi tribunami so gostili večnega rivala, ekipo RK Trimo Trebnje, ki je po sobotni zmagi nad ekipo Celja Pivovarne Laško prevzela vodstvo na prvenstveni lestvici in je resen kandidat za državno lovoriko, medtem ko se Krkaši iz začelja lestvice borijo za obstanek v ligi. Tokrat so slast zmage znova okusili Trebanjci, ki so visoko porazili Novomeščane, sosedski derbi se je končal s 17:34 (10:13).

Tekmeca sta se v letošnji sezoni srečala konec septembra lani, takrat so Krkaši v gosteh tekmo izgubili s 32:27, tokrat pa so trenerja Mirka Skoka povsem razočarali. Ob koncu tekme jim je namreč očital pristop, nezbranost ter neučinkovitost v napadu. Sicer so se Krkaši v prvem polčasu še upirali po najboljših močeh, kot se za lokalni derbi spodobi. V nadaljevanju srečanja pa je vendarle prišla do izraza razlika v kakovosti, Trebanjci so prišli do visoke zmage, saj so v končnici z delnim izido 0-10 povsem razorožili Novomeščane, kin a tokratni tekmi niso bili prepoznavni.I zbranci domačega trenerja Mirka Skoka vodili sicer niso niti enkrat. Na začetku so zaostali z 0:2, nato pa nekaj časa držali zaostanek od enega do dvehzadetkov. Trebanjci so za tri prvič povedli po golu Grege Potočnika za izid 6:9. V drugem delu pa so se dvomi o razpletu tekme hitro razblinili, gosti so postopoma večali prednost, na koncu je ta znašala +17.

Pri Krki je bil s štirimi zadetki najučinkovitejši kapetan Jan Irman, tri je dosegel iz sedemmetrovke, pri gostih pa jih je Marko Kotar dosegel sedem. Dolenjski derbi je zaznamovala težja poškodba Trebanjca Anžeta Dobovičnika, ki si je v 50.minuti huje poškodoval koleno.

Izjave po tekmi:

Blaž Brajer, vratar MRK KRKA: ” Trener je bil z današnjo tekmo upravičeno nezadovoljen. Nismo si pomagali v obrambi, naredili smo premalo prekrškov, enostavno danes ni bil naš dan. Računica je takšna, da nam bo sedaj vsaka točka vredna zlata. Pozabiti moramo na današnjo tekmo in se čim bolj pripraviti na tekmo z Mariborom, če želimo še računati na obstanek v ligi.”

Urh Brana, vratar RK Trimo Trebnje: “ Čutili smo pridih dolenjskega derbija in v tekmo šli povsem na polno. Odigrali smo eno boljših tekem v letošnji sezoni, čeprav se je čutilo malenkost utrujenosti, ta pa je na žalost prinesla tudi težjo poškodbo Anžeta Dobovičnika. Do konca moramo odigrati še tri tekme, gremo do konca in videli bomo, kakšen bo končni razplet prvenstva”.

Statistika:

MRK Krka: Pavlin, Brajer, Bevec, Je. Avsec 2, Majstorović 1, Lončar 2, Ja. Avsec 2, Irman 4 (3), Jakše 2, Plut, Klemenčič 3, D. Rašo, Kukman 1, Radović, Windischer, Matko.
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana, L. Rašo 3 (3), Višček, Didovič 4, Grojzdek 1, Radojković 4, Dobovičnik 1, Cingesar 1, Sarak 3, Kotar 7, Potočnik 2, Udovič, Grbić 1, Cirar 5 (3), Florjančič 2.
Sedemmetrovke: Krka 5 (3), Trimo Trebnje 7 (6).

Izključitve: Krka 8, Trimo Trebnje 6 minut.
Rdeči karton: /.

V soboto, 15.maja, bodo Krkaši gostili ekipo RK Branik Maribor, tekma boo b 18. Uri.

Other Articles

Mladinska ekipa
Kadetska ekipa