Krka

Koledarsko leto zaključili s pomembno zmago v Velenju

Ekipa mladincev je to popoldne v 10. krogu gostovala v Velenju pri aktualnih državnih podprvakih in koledarsko leto zaključila z zelo pomembno zmago. Srečanje se je v Rdeči dvorani končalo s 25:26 ( 11:11).

Tekma je bila za Novomeščane vse prej kot lahek zalogaj, v goste pa so odšli z dobro popotnico uspehov, ki so jih nanizali v letošnji sezoni.

Krkaši so tekmo začeli dobro in do polovice prvega polčasa držali stik z Velenjčani, saj sta se ekipi do 16. minute izmenjavali v vodstvu, potem pa je sledil pet minutni strelski mrk Novomeščanov, kar so gostitelji izkoristili in z delnim izzidom 3-0, bilo je 10:7,  tempo igre speljali na svoj mlin. Krkaši kljub zaostanku niso popuščali, v ospredje je znova prišla borbena in požrtvovalna igra. Do polčasa so varovanci trenerja Sama Juga uspeli zaostanek Velenjčanov izničiti, na odmor pa so odšli poravnani na 11:11. Uvod v drugi polčas so bolje začeli domačini, ki so v 46. minuti imeli štiri gole prednosti, a so Krkaši v 52. minuti po golu Kukmana tekmo znova postavili v začetni položaj ( 22:22) , Matko in Novak pa sta v naslednjih dveh napadih poskrbela za vodstvo s +2 ( 22:24). V velenjski Rdeči dvorani je sledila izredno dramatična končnica, saj so gostitelji ob treh izključitvah na strani Krke rezultat znova poravnali na 25:25, a to Krkaše ni spravilo s tira. Vso energijo in znanje so vložili v sam zaključek tekme, ki so jo dobili s 25:26.

Veselja nad novim uspehom ni skrival niti najboljši strelec pri Krki, Tilen Kukman: “Čestital bi ekipi za pomembno zmago na težkem gostovanju. Kljub zaostanku smo se borili do konca in nadoknadili razliko. Mislim, da smo uspešno zaključili letošnje tekmovalno leto in upam, da bomo tudi v naprej tako uspešni”.

Statistika:  Rauh, Kukman 8, Avsec, Majstorovič 1, Novak 1, Jakše, Matko 4, Nosan, Jaklič, Klemenčič 6, Batagelj 1, Srebrnjak, Windischer 5, Klobučar, Menger.

Mladinci so tako po osmih zmagah in dveh porazih na trenutno 2. mestu prvenstvene lestvice. Tekma s Celjem, ki bi jo morali odigrati še v tem mesecu, pa je prestavljena na januar prihodnje leto.

 

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki