Krka

Rokometaši novomeške Krke so v 13. krogu NLB lige gostili velenjsko Gorenje, ki je iz dvorane Marof odnesla nov par točk in tako slavila deveto zmago v sezoni in se utrdila na tretjem mestu, medtem ko je Krka doživela osmi poraz, petega zapovrstjo, in ostaja na osmem mestu prvenstvene lestvice. Tekma se je končala s 27:31 ( 11:14).

Čeprav so bili gostje v prvem polčasu ves čas v ospredju, jim izbranci domačega trenerja Mirka Skoka niso dopustili, da bi se preveč oddaljili. Do prve resnejše prednosti so Velenjčani prišli šele v zaključku prvega dela, ko so dvakrat povedli s tremi zadetki razlike, toliko so jih nesli tudi na glavni odmor. Krkaši so sicer z borbeno predstavo nadaljevali tudi v drugem delu, ko so goste uspeli držati na varni razdalji treh zadetkov. V 43. minuti so se po zadetku Jake Jakšeta vendarle približali na zgolj zadetek zaostanka, a so gostje iz Šaleške doline hitro spet pobegnili za štiri gole in si tako pred končnico priigrali pomembno prednost, ki so jo zadržali vse do izteka igralnega časa.

Pri Krkije bil z osmimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Jaka Jakše, pri gostih pa sta jih po osem dosegla Aleks Kavčič in Matic Verdinek.

V naslednjem krogu bo Krka v petek gostovala na vročem terenu v Trebnjem.

Izjave po tekmi:

Leon Rašo, MRK KRKA: » Mislim, da smo danes igrali veliko bolje, kot na prejšnjih tekmah. Želja po zmagi je bila velika, še vedno pa so bile prisotne neke napake, ki si jih proti Gorenju ne bi smeli dopustiti. Glede na niz petih porazov sedaj praktično nimamo več izbire, enostavno moramo naslednje tekme zmagati«.

Zoran Jovičič, RK Gorenje: »Dobro vemo, kdo je Krka. Je zelo dobra ekipa. Imeli so na začetku sezone težave s poškodbami, tako kot mi. Verjamem, da se še lovijo in slej kot prej se bo ta ekipa znova vrnila v formo. Mi smo danes v Novem mestu odigrali zelo dobro in mislim, da tekma še zdaleč ni bila dobljena na lahek način. Nikoli ni bilo lahko igrati tukaj saj vemo, da je tukaj padlo Celje in še kdo. Mi smo se n ato tekmo dobro pripravili in gremo zadovoljni naprej«.

 Statistika:

MRK Krka: Tomić, Brajer, L. Rašo 5 (1), Bevec, Didovič 2, Okleščen 3, Pršina, Irman 1, Jakše 8 (3), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 6 (1), Kukman, Matko, Florjančič 2.
RK Gorenje: Logar, Vujović, Taletović, Mazej, Haseljić 1, Tajnik, Špelić 2, Matanović 4, Levc, Stojnić 4, Banfro, Verdinek 8 (6), Grmšek, M. Kavčič 2, A. Kavčič 8, Kete 2.
Sedemmetrovke: Krka 6 (5), Gorenje 6 (6).
Izključitve: Krka 6, Gorenje 6 minut.
Rdeči karton: /.