Krka

SDA presenetljivo izgubili v Metliki

Starejši dečki A so to popoldne gostovali v Metliki, kjer so gledalci lahko spremljali derbi kroga med vodilno ekipo Krke in drugo uvrščenimi gostitelji, RK Metlika, ki so Novomeščanom zadali prvi poraz v letošnji sezoni. Tekma se je končala v korist Metličanov, rezultat pa je bil 41:34 ( 19:18).

V prvem delu prvega polčasa se je srečanje razpletlo po željah Krke, ki si sicer večje prednosti od dveh zadetkov niso priigrali, a so jih domačini hitro ujeli, tekmo pa v začetni položaj postavili pri izzidu 11:11. Do konca prvega polčasa so prednjačili domačini, ki so na odmor odšli s prednostjo enega zadetka ( 19:18).Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so v nadaljevanju še skušali držati tempo igre, a so razpoloženi gostitelji hitro zaustavili njihovo namero in prednost skrbno povečevali. Novomeščani so se v igri povsem izgubili, največji padec pa doživeli v končnici in tekmo presenetljivo izgubili.

Statistika: Muhič Ma., Rataj, Nemanič 1, Zajc 3, Strmole 7, Muhič L. 12, Lešnjak, Jereb 4, Udovč 6, Vidmar Konda 1.

Krkaši kljub današnjemu spodrsljaju ostajajo vodila ekipa v predtekmovalni skupini CENETR II, pred današnjimi gostitelji imajo dve točki prednosti. Zadnjo letošnjo tekmo bodo odigrali doma, ko bodo v zadnjem krogu omenjene skupine gostili ekipo RK Sviš.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa