Krka

Rokometaši Krke so drevi v domači dvorani Marof v 10. krogu 1.B DRL gostili zadnjeuvrščeno ekipo Rokometnega kluba Črnomelj. Izbranci trenerja Mirka Skoka so kljub številnim poškodbam v ekipi goste visoko odpravili z rezultatom 33:18 (18: 9) ter se s šestimi zaporednimi zmagami utrdili na 3. mestu prvenstvene lestvice.

Na današnji tekmi so bili Novomeščani izraziti favoriti, kar so z visoko zmago proti zadnjeuvrščeni ekipo iz Črnomlja več kot upravičili. Čeprav je imel trener Mirko Skoko pred srečanjem kar nekaj poškodovanih igralcev, pa so svoj doprinos k novi, že šesti zaporedni zmagi, prispevali igralci, ki so mu bili na voljo. Ekipa Črnomlja tudi tokrat ni imela nobenih možnosti proti razigranim Novomeščanom, ki so že od uvodnih minut narekovali hiter potek igre. Z devetimi goli naskoka so zaključili prvi del tekme, v nadaljevanju pa je bila tehtnica vseskozi na strani Krke, ki je na koncu povsem suvereno osvojila nov par točk.

Izjave po tekmi:

Tilen Kukman, igralec MRK KRKA:« Pred današnjo tekmo smo imeli nekaj poškodb, a smo vseeno tekmo rutinirano pripeljali do konca, tako da so dobili minutažo tudi manj izkušeni igralci, ki so izkusili tudi prve članske minute. Čestitam celotni ekipi za borbo«.

Gregor Stariha, igralec RK Črnomelj:« Nasprotniki so bili premočni in so tudi zasluženo zmagali. Vidi se, da so tudi pri vrhu lestvice. Mi nismo tako zelo razočarani nad tem porazom, saj smo vedeli, kam prihajamo. V nadaljevanju lige upamo na najboljše«.

Statistika:

MRK KRKA – RK ČRNOMELJ 33:18 (18:9)

MRK KRKA: Rauh (4 obrambe), Brajer (6 obramb), Bradeško, Avsec 4, Majstorović 10, Ernestl 4, Klemenčič 1, Vukić 5, Rašo 1, Lončar, Emeršič, Kukman 3 (2), Windischer 1, Udovč 1, Matko 3,
RK ČRNOMELJ: Bagarič (6 obramb), Peteh, Plut (1 obramba), Radoš (2 obrambi), Dragovan (4 obrambe), Pezdirc, Medic 3 (1), Vrščaj, Schweiger 2, Kostelec, Jakofčič, Lozar, Šterk 1, Ogulin, Matkovič, Goleš, Majerle, Horvat, Dokl 3, Jovanović 1, Slobodnik, Malešič 1, Weiss, Slemenšek, Kump, Stariha 2, Mihelič, Radojčič, Muhič 5, Domitrovič,

Sedemmetrovke: MRK KRKA 3 (2), RK ČRNOMELJ 2 (1)
Izključitve: MRK KRKA 6 minut, RK ČRNOMELJ 8 minut

Danes teden se obeta zanimiva tekma, ko bodo Krkaši na derbiju 11. kroga gostovali v Škofljici. Obe ekipi imata po 12 točk.