Krka

Krkaši prepričljivejši od Trebanjcev

Sinoči je mladinska ekipa gostovala na vročem parketu dvorane pri OŠ Trebnje, kjer so varovanci trenerja Sama Juga odigrali tekmo 10. kroga v 1. državni mladinski ligi. Njihov tekmec je bila domača ekipa RK Trimo Trebnje, ki je morala na koncu športno priznati prevlado Novomeščanov, ki so tekmo dobili s 24:27 (13:16), ter na lestvici prehiteli Trebanjce in se z enajstimi točkami povzpeli na 5. mesto.

Lepo število gledalcev, ki so spremljali sinočnji tekmo v trebanjski dvorani, je lahko uživalo v pravem derbiju, kjer je bila tehtnica ves čas na strani Krke. Novomeščani so diktirali oster tempo igre in si že na sredini prvega polčasa z odlično igro v obrambi in napadu priigrali lepo prednost petih zadetkov (7:12), Trebanjci pa so do polčasa zaostanek ublažili, na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 13:16. Potek drugega dela derbija je znova pripadel Krki, ki so do 45. minute uspeli zadržati večino prednosti, nato pa so po nekaj izgubljenih žogah in zapravljenih sedemmetrovkah gostitelji le uspeli zaustaviti nalet, in na kratko v 49. minuti celo povedli (23:22), a veselje Trebanjcev ni trajalo dolgo. Znova se je pokazala Krkina odlična igra, kjer so fantje kljub padcu v igri znali strniti moči, zaigrali preudarno in odgovorno gradili vsak napad. V napetem zaključku izjemno kakovostne tekme so več znanja in kakovosti prikazali Novomeščani, ki so tekmo srečno pripeljali h koncu. Končni izid srečanja je bil 24:27.

Trener Jug je ob koncu pohvalil vse igralce, veliko zaslug za zmago pa je imel nedvomno vratar Žan Rauh, ki je po tekmi zadovoljen povedal : ( pripeta tonska izjava) 

Statistika:

RK TRIMO TREBNJE – MRK KRKA 24:27 (13:16)

RK TRIMO TREBNJE: Zakošek (1 obramba), Gaberc (10 obramb), Sredanović, Čulk 4, Ćulum, Latković 5 (3), Erman, Kuzmanovič 2, Ropič 3 (1), Šenica 1, Pečarič 4, Rajk, Pušlar, Pikelj 4 (1), Kolenc, Ogrinc 1,
MRK KRKA: Rauh (18 obramb), Nahtigal, Muhič 5, Berk 1, Udovč, Škrinjar 2, Zajc 9 (1), Strmole, Kokalj 1, Emeršič 6 (2), Pirh, Vidmar 2, Tisovec 1,

Sedemmetrovke: RK TRIMO TREBNJE 7 (5), MRK KRKA 6 (3)
Izključitve: RK TRIMO TREBNJE 8 minut, MRK KRKA 10 minut
Rdeči kartoni: RK TRIMO TREBNJE 1, MRK KRKA 1

Naslednji tekmec Krke bo ekipa RD Butan plin Izola, ki v dvorano Marof prihaja že to nedeljo.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki