Krka

Krka prvi finalist pokala Slovenije

V Ljutomeru ta konec tedna poteka zaključni turnir pokala Slovenije, kamor so se poleg gostiteljev, RK Jeruzalem Ormož, uvrstile še ekipe Moškega rokometnega kluba Krka, Celje Pivovarna Laško in RD Koper 2013.

Polfinalno tekmo sta odprla Ormož in Krka, ki se je z rezultatom 37: 28 ( 17:17) prebila v jutrišnji veliki finale zaključnega turnirja za pokal Slovenije. Dvorana ŠIC Ljutomer, kjer bodo odigrane vse tekme in kjer bodo jutri podelili pokal najboljši ekipi, je bila nabito polna, vzdušje, ki so ga pripravili gostitelji, pa peklensko. Novomeščani so tekmo odprli s 3:0 in prednost treh golov držali do 19. minute (11:8). V končnici prvega polčasa so gostitelji letošnjega pokalnega turnirja na krilih svojih privržencev vendarle strnili svoje vrste in v 26. minuti prvič na tekmi izenačili izid (15:15), tri minute kasneje pa povedli za dva gola (17:15). V drugem polčasu se je odvijal ogorčen boj, v rahli rezultatski prednosti so bili izbranci trenerja Mirka Skoka, kljub temu, da je Leon Rašo v 33. minuti tekme bil izključen zaradi direktnega rdečega kartona, a to Krkašev ni uspavalo in so v 43. minuti po golu Davida Didoviča znova povedli za tri gole (26:23). Ormožani so v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 4:0 in tekmecem ušli na gol (26:27), prelomni trenutki dvoboja pa so bili domena dolenjskih rokometašev. Med 48. in 59. minuto so zaigrali naravnost sijajno v obrambi in sploh niso prejeli gola, po delnem izidu 9:0 povedli za osem golov golov (35:27) in razrešili vse dvome o zmagi.

V novomeški ekipi sta blestela Jernej Papež z devetimi in Grega Okleščen z osmimi goli, v ormoški je bil strelsko najbolj učinkovit Rok Žuran z devetimi zadetki.

 

Izjave po tekmi:

Saša Praprotnik, trener RK Jeruzalem: » Tekma je imela poseben naboj in mislim, da ta razlika na koncu ni realna. Nam se je tekma zalomila v 50. minuti ko smo imeli igralca več in še podarili dve žogi Krki, ki je na koncu zasluženo zmagala. Za zmago nad Krko bi potrebovali še kakšno obrambo golmana. Te žal danes ni bilo in zasluženo je Krka v finalu«.

Jernej Papež, MRK KRKA: » To je za nas zgodovinski uspeh. Verjel sem od samega začetka v fante, borili smo se do zadnjega, utišali navijače iz Ormoža, kaj si človek lahko še lepšega zaželi. Kljub temu, da smo izgubili ‘Rašketa’, Okleščen in jaz sva na pol invalida, a nič zato. Tudi jutri bomo v finalu pokazali maksimum, si pa za nasprotnika  želim Celje «.

Tilen Kukman, MRK KRKA:« Letos prvič igram za člansko ekipo in tole je bil zame vrhunec sezone. Igrati v polfinalu pokala Slovenije je zame pokazatelj, da delam dobro, da mi trener in ekipa zaupata. Vesel sem, da smo se uvrstili v jutrišnji finale, ki smo si ga tudi zaslužili«.

Statistika:

ŠIC Ljutomer, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).
MRK Krka: Tomič 1, Brajer, L. Rašo 1, Bevec 1, Didovič 5, Okleščen 8, Pršina 2, Irman 1, Jakše 5, Udovč, D. Rašo, Papež 9 (1), Kukman 1, Matko, Ban 3, Klobčar.RK Jeruzalem Ormož: M. Šulek, Balent, Voljč, Čudič 4, Krasnič, Niedorfer, Žuran 9 (2), Hebar 4, T. Šulek, Kocbek 3 (1), Ozmec, Mesarič 1, Vujović 2, Rajšp, Cirar 4, Kavčič 1.
Sedemmetrovke: Krka 1 (1), Jeruzalem Ormož 5 (3).
Izključitve: Krka 12, Jeruzalem Ormož 6 minut.

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipaPokal Slovenije