Krka

Krkaši kljub porazu ostajajo v zlati sredini

V celjski dvorani Zlatorog se je končala zaostala tekma 13. kroga v 1. mladinski ligi, kjer so rokometaši Krke po treh zaporednih zmagah zabeležili poraz in s tekmo manj še vedno zasedajo šesto mesto na lestvici. Tekma se je končala po željah gostiteljev, končni rezultat je bil 33:30 (19:14).

Krkaši so prvi del prvega polčasa odigrali solidno, saj so bili do 16. minute enakovreden nasprotnik favoriziranim Celjanom, ki so v nadaljevanju izkoristili napake Krkašev v napadu in do polčasa Novomeščane zadržali na varni razdalji petih zadetkov. V drugem delu  varovanci trenerja Sama Juga niso uspeli bistveno popraviti napak iz prvega dela, kar so gostitelji izkoristili in na krilih razpoloženega Janca, ki je vknjižil 14 zadetkov, prednost še povečevali. Krkaši kljub zaostanku vere v ugoden razplet tekme niso izgubili. V končnici so delovali bolj zbrano, zaostanek več kot prepolovili, a jim je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Končni izid srečanja je bil 33:30.

Statistika: Pavlin, Avsec 8, Majstorovič, Luzar 1, Nosan, Hvastija 5, Srebrnjak, Plut 4, Klemenčič 5, Kukman 6, Windischer 1, Luštek, Jakše.

V naslednjem, 16. krogu bodo mladinci doma gostili ekipo RK Sviš. Tekma bo predvidoma 8. marca.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa
Sladka zmaga Krke v Dobovi