Krka

Z današnjim 26. krogom Lige NLB se je sklenila rokometna sezona 2020/21. Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so na zadnji tekmi v sicer turbolentni sezoni gostili ekipo RD LL Grosist Slovan in se od nastopanja v najkakovostnejšem rangu tekmovanja poslovili s tesnim porazom. Izbranci trenerja Mirka Skoka so tekmo izgubili s 27: 28 ( 13:14).

Novomeška ekipa se je sicer po slabem prvem delu sezone v drugem nekoliko prebudila in prikazala nekaj lepih predstav, a ni zadržala prvoligaškega statusa. To je uspelo ljubljanskemu Slovanu, ki je zasedel deseto mesto v 14-članski elitni ligi. Ljubljančani so v Novo mesto prišli le z enajstimi igralci, od sezone pa so se poslovili z zmago. Večji del dvoboja je bil izenačen, tehtnica zmage se je nagibala na eno in drugo stran, za gostujočo zasedbo pa je zmagoviti gol v zadnji minuti prispeval Aljaž Lešek. Novomeški strateg Mirko Skoko je na zadnji tekmi sezone priložnost ponudil tudi tistim igralcem, ki so sicer igrali manj in pustili dober vtis. Najboljša na današnji tekmi sta bila Marko Majstorovič in Vladan Lončar, vsak od njiju je prispeval po pet zadetkov.

Izjave po tekmi:

Kristjan Windischer, MRK KRKA: ” Odigrali smo zadnjo tekmo v sezoni, žal pa se nam tudi ta ni iztekla po načrtih. Zmanjkalo nam je malo športne sreče. Sledi izpad v 1.B ligo in kljub temu je potrebno na letošnjo sezono in na nastalo situacijo gledati iz pozitivne strani. Želimo si čim prejšnjega povratka na stare tirnice, sem pa vesel, da bodo v prihodnje priložnost dobili tudi mlajši igralci”.

Miha Kotar, RD Slovan:” Konec koncev je bilo pred današnjo zadnjo tekmo že vse vnaprej odločeno, kar se stanja na lestvici tiče. Če bi bili v dvorani lahko še gledalci, bi bilo sezono končati še lepše. Mislim, da smo obe ekipi korektno odigrale to zadnjo tekmo in čestitam Krki za borbo, smo pa mi zagotovo zasluženo zmagali”.

Zadnjo tekmo v dresu MRK KRKA pa je danes odigal kapetan Jan Irman, ki je v devetih sezonah (od 2012/13 do 2020/21) za Krko odigral 252 tekem ter prispeval preko 500 zadetkov. V zahvalo za vsa leta, preživeta v dvorani Marof sta mu predsednik kluba Marjan Kukman in podpredsednik Stevan Zec podarila fotografijo s posvetilom in podpisi soigralcev.

Statistika:

MRK KRKA: Pavlin, Bevec 1, Avsec Je. 2, Majstorovič 5, Lončar 5, Avsec Ja., Irman 1, Jakše 3, Plut, Klemenčič 2, Rašo 2, Brajer, Radović, Kukman 3, Windischer 3, Matko.

RD Slovan: Gošić, Špacapan, Selakovič, Dragar 2, Tufejgdžić 5, Topolovec 3, Lešek 4, Martinović 4, Kotar 4, Sankovič 6, Turnšek.

Izključitve: Krka 14 min, Slovan 6 min.

Sedemmetrovke. Krka 3 (2); Slovan 8 (5)