Krka

Novomeščani so dosegli prvo zmago v državnem prvenstvu. Prvi par točk so po hudem boju osvojili pri novincih na prvoligaški sceni, zmagoviti gol pa je v sklepnih trenutkih dvoboja, pet sekund pred iztekom igralnega časa, tako kot na superpokalni tekmi s Celjem, tudi tokrat prispeval Kristjan Pršina.

V prvem polčasu so obiskovalci v dvorani Dolanka spremljali povsem izenačeno predstavo obeh moštev. V rezultatskem ospredju so bili bolj ali manj vseskozi domačini, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola. Nazadnje so to prednost imeli v 24. minuti, ko so vodili z 11:9, a so jih varovanci trenerja Mirka Skoka dve minuti kasneje ujeli in po golu Jake Jakšeta izenačili na 11:11, v 27. minuti pa po golu Kristjana Pršine po dolgem času povedli z 12:11.

V drugi polovici tekme so bili Novomeščani bolj ali manj vseskozi v vodstvu, a so jim Dolani vseskozi dihali za ovratnik in jih v končnici ujeli, točko pa jim je izmaknil Pršina, ki je po odlični asistenci Tilna Kukmana v polno zadel v zadnjih sekundah tekme. Velik doprinos k spremembi rezultata pa je z devetimi obrambi nedvomno prispeval tudi veteran v Krkini postavi, vratar Dasvid Imperl.

V novomeški ekipi je Jernej Papež dosegel šest zadetkov, pri domačinih pa je Klemen Brilej dosegel osem, Gregor Klepej pa zadetek manj.

Zasedba iz Dola pri Hrastniku bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, novomeška pa bo gostila Sviš Ivančno Gorico. Obe tekmi bosta v soboto, 6. oktobra.

Izjave po tekmi:

Aleš Sirk, trener RK DOL :” Tekma je bila od prve do zadnje minute povsem izenačena, na koncu pa je zadnji gol Kristjana Pršine odločil tekmo. Mi bi morali izkoristiti možnost za zmago že prej, saj Krka ni bila v popolni postavi. Svojim fantom nimam česa očitati, borili so se, ampak danes sreča ni bila na naši strani”.

 

David Imperl, vratar MRK KRKA: ” V tekmo smo šli s spoštovanjem, saj smo se zavedeli, kako je ta tekma za nas pomembna, ker smo v prejšnjem kolu nesrečno izgubili tekmo proti Trebanjcem. Tudi danes nam ni uspelo, da bi bili v popolni postavi, kar je povsem spremenilo našo igro, v tekmo pa smo šli z veliko mero borbenosti in s srcem. Sam osebno sem se dobro počutil, sicer pa je tekma potekala gol za gol in po srečnem zaključku v sami končnici tekme smo se tokrat le veselili zmage. Fantom bi čestital za borbenost in iz današnjega večera izvlekli maksimalno”.

 

Statistika:

Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič, Brilej 8 (1), Klepej 7 (4), Ajdari 2 (1), Grušovnik 1, Zore, Pintar, Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek 1, Ramić, Ribič 2, Jakopič, Simončič, Koprivc 1.

MRK Krka: Imperl ( 9 obramb) , Tomić ( 3 obrambe), Bevec 2, Didovič 2, Pršina 3 (2), Irman 5, Jakše 4 (3), Klemenčič, D. Rašo 1, Batagelj, Papež 6 (1), Kukman, Windischer, Matko 1, Florjančič 1.
Sedemmetrovke: Dol TKI Hrastnik 8 (6), Krka 7 (6).
Izključitve: Dol TKI Hrastnik 12, Krka 10 minut.
Rdeči karton: /.