Krka

Krkaši dobili prvega nasprotnika v novi sezoni

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani je bil opravljen žreb ekip pred uvodno tekmo lige NLB v sezoni 2020/21. Novomeška ekipa pod vodstvom trenerja Romana Zarabca se bo v 1. krogu doma pomerila s koroško ekipo RK Slovenj Gradec 2011.

Izjave po žrebu:

Trener Roman Zarabec: »Sigurno je začetek prvenstva zelo pomemben in dobra popotnica za nadaljevanje. Slovenj Gradec je zelo ambiciozna ekipa, ki vidno izboljšuje rezultate in čaka nas zelo težka naloga. Vendar, pred nami je še dolgo pripravljalno obdobje, kjer se bo ustvarjala kemija igre in konkretno oceno bomo lahko podali po tem obdobju. Fantom smo razdelili delo med počitnicami. Želim jim, da se imajo lepo in da pridejo na priprave željni dokazovanja in napredka«.

Tilen Kukman: »Med premorom so v svoje vrste pripeljali kar nekaj okrepitev in menim, da so se boljša ekipa kot so bili v lanski sezoni. Vsi že nestrpno pričakujemo začetek priprav in pa začetek lige, saj smo iz rokometnih igrišč odsotni že kar nekaj časa. Zelo se veselim prve tekme in srčno upam, da jo bomo lahko odigrali pred polnimi tribunami«

Kot že rečeno, se bo rokometna sezona začela 5.septembra, v ligi NLB bo nastopilo 14 ekip. Kot je znano, bo tekmovanje potekalo po dvokrožnem sistemu ( vsak z vsakim), do konca letošnjega leta pa bo odigranih 14. krogov.  Po 26 krogih bo prvak jubilejne 30. sezone državnega prvenstva postala ekipa, ki bo zbrala največ točk ali imela v primeru točkovnega izenačenja boljši izkupiček na medsebojnih tekmah, medtem ko bosta v 2. državno rokometno ligo izpadli zadnjeuvrščeni moštvi.Kot novost naj izpostavimo še, da se tokrat ne bo igrala končnica za prvaka oz. obstanek.

V sezoni 2020/21 bo tako v ligi NLB nastopala ista dvanajsterica klubov kot v zadnji sezoni (Celje Pivovarna Laško, Ribnica, Trimo Trebnje, Gorenje Velenje, Dobova, Jeruzalem Ormož, Krka, Koper, Slovenj Gradec 2011, Urbanscape Loka, Maribor Branik, Butan plin Izola), pridružili pa se jim bosta še najboljši ekipi zadnje sezone 1. B državne rokometne lige. To sta ekipi LL Grosist Slovan in Ljubljana.

 

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipa