Krka

Mladinska ekipa je popoldne v domači dvorani v 3. krogu 1.mladinske lige gostila štajersko zasedbo RK Branik Maribor in po porazu s Celjem v prejšnjem krogu tokrat osvojila zmago. Ekipi sta se razšli pri rezultatu 33:26 (17:14).

Novomeščani, ki so veljali za favorita na omenjeni tekmi, so srečanje začeli v krču, kar so vijoličasti izkoristili in v prvih desetih minutah tekme imeli vse niti v svojih rokah. Krkaši so se gostom uspeli približati v 11.minuti, kasneje pa prevzeli pobudo in na polčas odšli s prednostjo treh zadetkov (17:14). V drugem delu so Novomeščani bolje zaigrali v obrambi in Štajercem preprečili, da bi prihajali do lahkih zadetkov. Z organiziranimi napadi in borbeno igro v obrambi so varovanci trenerja Sama Juga prednost iz prvega dela le še oplemenitili in se na koncu zasluženo veselili zmage.

Žal pa se je pri prodoru v 35.minuti poškodoval Vid Rajh, ki je po prvem pregledu v novomeški bolnišnici sporočil, da poškodba kolena ni hujše narave. Želimo mu hiter povratek na rokometno igrišče.

Marko Majstorovič: » V prvem delu smo k obrambi pristopili malce medlo, a smo si do polčasa le priigrali prednost. V drugem polčasu smo prestavili v višjo prestavo in s hitrimi protinapadi prišli do željene prednosti, s tem pa tudi do zmage«.

Statistika: Rauh, Avsec 7, Majstorovič 7, Berk 3, Luzar 6, Nosan, Rajh, Klobčar 2, Kokalj, Emeršič 1, Tisovec, Vidmar 2, Goleš 2, Filipovič 3.

Krkaši se danes teden odpravljajo na gostovanje v Škofjo Loko.