Krka

Sladka zmaga Krke v Dobovi

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 20. krogu lige NLB gostovali pri izjemno kakovostnemu nasprotniku, ekipi MRD Dobova. Zmage so se na koncu veselili Novomeščani, ki so tekmo dobili s 31:29 (16:19).

Novomeščani na zadnjih tekmah kažejo odlično formo, saj so nazadnje pred mesecem dni klonili proti ekipi Ormoža, nato pa premagali ekipo Slovenj Gradca ter Izolo, remizirali s Trimom, tokrat pa so na kolena položili še Dobovčane. Z današnjo zmago so Krkaši zaostanek za najboljšo šesterico zmanjšal na dve točki. Trener Krkašev Roman Zarabec je bil nad potekom tekme zadovoljen, kljub temu, da začetek srečanja ni bil ravno bleščeč. V peti minuti so namreč Dobovčani vodili s 5:1, nato pa se je do polčasa Krka prebudila in povsem obrnila potek dvoboja. Novomeščani so ob polčasu vodili s 19:16. Rokometaši Dobove so se na začetku drugega dela približali na dva zadetka, potem pa je Krka znova postregla s serijo, ki je odločila tekmo. Prednost Novomeščanov je narasla na šest zadetkov (27:21), kar je bilo preveč za preobrat domačinov. Poskusili so se približali na dva zadetka zaostanka, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Dobova bo morala tako še počakati na uvrstitev med najboljših šest, ki se bodo v drugem delu prvenstva borili za naslov državnega prvaka. Krka pa z zmago še vedno ohranja možnosti za top 6.Najbolj razpoložena strelca sta bila Dobovčan Marko Sintič in Kristjan Pršina pri Krki, ki sta zbrala vsak po sedem zadetkov.

Dobova bo v 21. krogu prvega dela prvenstva 6. marca v gosteh igrala proti Mariboru, medtem ko Krko 8. marca čaka domači obračun proti moštvu Urbanscape Loka.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener MRK KRKA: » Čestitam fantom za zmago. Kljub slabšemu začetku smo v prvem polčasu postavili igro v ravnotežje in začeli igrati bolj čvrsto v obrambi in kompaktno v napadu. V drugem delu smo pobegnili na varno razliko, a smo se na koncu nekoliko ustavili in dovolili domačinom, da so se nam približali. Še enkrat čestitke fantom za prikazano sladko zmago«.

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova: » Začeli smo zelo dobro, delali prekrške, potem pa se naenkrat ustavili. Fantje so mislili, da bomo tekmo zmagali z napadom, kar se je izkazalo za povsem napačno. Enostavno je danes Krka pokazala več, bili so bolj čvrsti v obrambi in na koncu zasluženo zmagali«.

Statistika:

MRD Dobova: Gerčar, Bradeško 4, Gerjovič, Markušič 2, Leben 1, Jezernik, Kovačec, Bura 2, Mladković, Mlakar 3, Lončar 5, Krnc 2, Kozolič 1, Kunst 1, Sintič 7, Florjančič 1.

MRK KRKA: Bevec 3, Avsec, Pršina 7, Hvastija 1, Irman 3, Jakše 3, Plut, Klemenčič, Rašo 3, Batagelj, Brajer, Kukman 3, Windischer, Matko 1, Kete 6, Urbič 1.

 

Other Articles

Mladinska ekipa
Mlajši dečki