Krka

Rokometaši novomeške Krke so v 6. kolu NLB lige gostovali na vročem terenu pri ekipi RK Jeruzalem Ormož in v peklenskem vzdušju v dvorani OŠ Velika Nedelja slavili tretjo zaporedno zmago. Vinarje so varovanci trenerja Mirka Skoka premagali s 25:29 (12:11).

Novomeška ekipa se je z današnjo tretjo zmago prebila v zgornji del prvenstvene lestvice, kjer so s točko manj tudi današnji gostitelji iz Ormoža.

Novomeščani so po spektakularnem uvodu v sezono in senzacionalnem zmagoslavju na slovenskem superpokalu nad Celjani zavoljo odsotnosti nekaterih poškodovanih igralcev v prvem delu državnega prvenstva nanizali nekaj slabših izidov, zdaj pa so le ujeli pravi tekmovalni ritem in se prebili v zgornjo polovico lestvice.

Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi. Večji del so bili v prednosti domači rokometaši, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola, med 20. in 23. minuto pa so jim tudi Novomeščani po delnem izidu 3:0 ušli za dva zadetka (8:10). V prelomnih trenutkih dvoboja so več modrosti in znanja pokazali Krkaši, ki so med 51. in 53. minuto naredili delni izid 3:0 in povedli s 24:20, lepe zaloge v golih pa nato v končnici tekme niso zapravili.

Pri Novomeščanih sta bila strelsko najbolj učinkovita Jan Irman z osmimi in Jernej Papež s sedmimi goli, v poraženi pa Bojan Čudič s šestimi in David Bogadi s petimi zadetki. Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Urbanscape Loko, Ormožani pa bodo gostovali v Dobovi.

Izjave po tekmi:

Denis Škrinjer, RK Jeruzalem Ormož: »Danes nas je zmage stala slaba igra v obrambi, pa tudi v napadu nismo bili dovolj zbrani, da bi zadržali vodstvo. Krka je to s pridom izkoristila in zasluženo slavila«.

Tilen Kukman, MRK Krka: »Zmage smo zelo veseli. Vidi se, da smo prišli v nek zmagovalni ritem in upam, da ga obdržimo. Ključna za današnjo zmago je bila dobra in kompaktna igra v obrambi, pa tudi vratar Aleksandar Tomić je ubranil nekaj ključnih strelov. Kar pa se igre v napadu tiče, pa smo odigrali mirno. Upam, da se bomo primerno poveselili in se med tednom dobro pripravili na ekipo Škofje Loke«.

Statistika:

RK Jeruzalem Ormož: Balent, Firšt-Šeruga, M. Šulek, Bogadi 5, Šoštarič 2, Čudič 6 (3), Žuran 3, Hebar, Škrinjar, Kocbek 4 (1), Sovič, Horvat, Ozmec 2, Mesarić 3, Vujović, Ciglar.

MRK Krka: Imperl, Tomić, Bevec, Didovič 1, Pršina 3, Irman 8, Jakše 3 (1), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 7 (2), Kukman 5, Windischer, Matko, Florjančič 2.

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 4 (4), Krka 4 (3).
Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Krka 8 minut.
Rdeči karton: Ozmec (46.)