Krka

Mlajši dečki A so popoldne odigrali prvi krog v polfinalni skupini B, njihov gostitelj je bila ekipa RD Butan Plin Izola. Novomeščani so se v Izolo odpravili motivirani in željni zmage, kar jim je na koncu tudi uspelo.

1.krog polfinalna skupina B- RD Izola : MRK KRKA 15:26 (7:12)

Tekma se je odvijala po željah Krke, ki si je tik pred prvim polčasom z kakovostnejšo igro v obrambi priborila občutno prednost, saj so varovanci trenerja Davida Lipoglavška na odmor odšli s petimi zadetki prednosti (7:12), kar je zadostovalo za mirnejše nadaljevanje tekme. Vsi poskusi gostiteljev, da bi Krkaše »vrgli s tira«, so se razblinili, saj so v drugem delu srečanja Novomeščani zaigrali še odločneje in še naprej diktirali oster tempo igre, ki mu Izolani niso bili kos. Krkaši so do konca tekme zadržali maksimalno zbranost v napadu in obrambi, na koncu pa se zasluženo veselili prvih polfinalnih točk.

Za Krko so igrali: Pust, Kaplan, Butala, Kovač, Progar, Zajc, Cesar, Kastelic, Bartolj, Rangus, Peterlin, Palka, Butans.

Poleg Krke in Izole v polfinalni skupini B nastopata še ekipi iz Škofje Loke ter Grosuplja, ki bo naslednji tekmec Krke že prihodnji konec tedna.