Krka

Krkaši po zmagi nad Krškim ohranjajo peto mesto na razpredelnici

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v 16. krogu državnega prvenstva  gostovali v dvorani Šolskega centra Krško, kjer so se pomerili s tamkajšnjo ekipo Rokometnega kluba Krško. V lepo obiskani dvorani so varovanci trenerja Mirka Skoka pričakovano ter povsem zasluženo prišli do jubilejne, desete zmage v prvenstvu, medtem ko so domačini, ki se krčevito borijo za obstanek med elito, vknjižili dvanajsti poraz. Tekma se je končala z rezultatom  26:37 (11:20).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glede na razliko v kakovosti, vprašanje današnjega zmagovalca ni bilo v prvem planu. Novomeščani so si že v prvem polčasu priigrali dovolj visoko razliko za mirno nadaljevanje, ob polčasu so imeli pred domačini že devet golov prednosti (11:20). Novomeščani so v nadaljevanju dvoboja še enkrat več dokazali, da si po prikazanem zaslužijo položaj v zgornjem delu razpredelnice, saj so prednost iz prvega dela, kljub rahlemu padcu v igri ohranili, ob zadnjem sodniškem žvižgu pa je ta znašala enajst zadetkov.

Pri Krškem se je med strelce vpisalo trinajst od šestnajstih igralcev – Tadej Sobotič je dosegel pet zadetkov, pri Krki pa je z enajstimi goli izstopal Uroš Knavs, devet pa jih je dodal še Veljko Stanojević.

Izjave po tekmi:

Jure Škafar, igralec RK Krško: “ Prvi polčas smo začeli slabo, nismo se držali vseh dogovorov. Poznala se je tudi odsotnost Marka Sintiča. Po odmoru pa smo bolje odigrali v obrambi, vendar nismo izkoristili svojih priložnosti. Z dvignjeno glavo odhajamo naprej, saj potrebujemo točke.”

Žan Grojzdek, igralec MRK KRKA: “ Tekmo smo dobro odprli. V obrambi in napadu smo pokazali, da smo boljši nasprotnik. V drugem polčasu smo malo padlli v igri,  ampak smo prednost obdržali do konca. Zahvaljujem pa se tudi vsem navijačem iz Novega mesta, ki so nas prišli podpret.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krško bo v naslednjem krogu 4. marca gostovalo v Škofji Loki, Krko pa čaka nastop v Ormožu proti Jeruzalemu.

Statistika:

RK Krško: Škafar 1, Sintič 3, Sobotič 5, Romih 1, Logar, Grobelnik 1, Javor 1, Baznik 1, Žitković, Košir 1, Glaser 3 (1), Švalj 1, Dosedla 3, Šibanc 3 (1), Dragan 2.
MRK Krka: Rauh, Bradeško 1, Avsec, Grojzdek 4, Knavs 11 (4), Vukić 4, Stanojević 9 (1), Rašo 2, Lončar 1, Nosan 2, Brajer, Kukman 3, Matko, Blaževič.
Sedemmetrovke: Krško 4 (2), Krka 5 (5).

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki
Derbi kroga dobili Trebanjci