Krka

Včeraj je ekipa mladincev v dvorani Zlatorog v Celju slavila pomembno zmago. V 8. krogu 1. mladinske lige so se odpravili na vroč teren k aktualnim državnim prvakom, ekipi Celja Pivovarne Laško in jih v napeti končnici uspeli premagati z 30:31 ( 16:15).

Peščica gledalcev v celjskem rokometnem hramu si je lahko ogledala vrhunsko rokometno predstavo, ki so jo na koncu z zmago kronali Novomeščani. Čeprav je bilo pričakovati, da se bodo krkaši v Celje odpravili z belo zastavo, temu še zdaleč ni bilo tako. V uvodnih minutah so povedli z 0:3, nato pa je celjska zasedba krkašem vrnila zaostanek z 4:0, ekipi pa sta v podobnem slogu nadaljevali do polčasa, ko so Celjani na odmor odnesli zadetek prednosti ( 16:15). V nadaljevanju tekme so znova na »sceno« stopili varovanci trenerja Sama Juga, ki so z gosto in odlično obrambo preprečili nalet Celjanov, ki so prvi zadetek dosegli šele v 6. minuti drugega dela. Novomeščani so imeli v zadnjih minutah že štiri gole prednosti, a se je tekma prelomila ob dvojni izključitvi, takrat pa so gostitelji uspeli izid izenačiti na 30:30. Zbranost je v zadnjih sekundah tekme ohranil Domen Hvastija, ki je zadel odločilni zadetek za zmago. Veseli pa podatek, da sta se po nekajmesečni odsotnosti zaradi poškodbe vrnila v ekipo vratar Žan Kovačič, ki je bil zmage nad Celjem zelo vesel: »Po vrnitvi na parket je občutek odličen. Z ekipo sem se ujel in mislim, da sem z mojim prihodom po poškodbi vsem v ekipi dvignil prepotrebno moralo. Proti Celju smo znova dokazali, da smo odlična in perspektivna ekipa, ki je sposobna premagati vsakega nasprotnika«. Veliko svežine pa je v ekipo vnesel tudi Tilen Kukman, ki se je ekipi prvič po poškodbi roke pridružil prav na včerajšnji tekmi. » V teh dveh mesecih sem zelo pogrešal rokomet, želja po igranju je bila res velika. Po vrnitvi v ekipo se počutim odlično, odkar spet lahko treniram, so bili treningi res intenzivni in lahko rečem, da se dobro pripravljamo, kar se je videlo tudi na včerajšnji tekmi proti Celju. Upam, da se bodo taki rezultati nadaljevali tudi na naslednjih tekmah«, je dodal Kukman, ki je na včerajšnji tekmi dosegel pet zadetkov.

Za Krko so igrali: Pavlin, Kovačič, Kukman 5, Malenšek 4, Novak, Bačar, Matko 4, Udovč, Šmuc 2, Kastelic, Klemenčič 5, Plut 2, Rašo 2, Windischer 6, Hvastija 1, Menger.

Naslednjo tekmo bodo mladinci odigrali proti ekipi RK Jeruzalem Ormož.