Krka

Krkaši pri Sviš-u zgolj remizirali

Rokometaši Krke so drevi odigrali prvo tekme končnice v ligi zaobstanek, kjer so gostovali pri zadnjeuvrščeni ekipi Sviša in iztržili neodločen rezultat. Tekma se je končala z rezultatom 27:27 ( 12:11).

Dvorana OŠ Stična je bila nocoj prizorišče prve tekme, ki jo je korektno odvodil trener Robert Cvikl, malce grenkega priokusa pa gre pripisati igralcem, ki so komajda izvlekli točko. Kot je že pred srečanjem povedal Cvikl, so na današnji tekmi več minutaže dobili igralci, ki v rednem delu prvenstva niso bili veliko v kadru in vnesli v igro nekaj svežine, storjenih pa je bilo tudi precej napak, ki so na koncu Krko stale obeh točk. Tekma je bila za številne ljubitelje rokometa izredno zanimiva, borbenost je krasila obe moštvi, ki sta se v prvem polčasu več ali manj izmenjavali v vodstvu, v 18. minuti pa so domačini izkoristili nekaj kriznih minut Novomeščanov in prvič povedli za dva zadetka (8:6), pet minut kasneje pa so vodstvo še povečali (12:9) , a so Krkaši do glavnega odmora zaostanek znižali na 12:11.

Številne menjave, ki jih je opravil trener Robert Cvikl, tudi v nadaljevanju niso prinesle željenih rešitev. Krkaši so se morali pošteno potruditi, da so v končnici, po sicer izenačenem srečanju, uspeli iztržiti točko, potem ko so domačini zapravili sedemmetrovko za zmago.

Pri Krki sta bila najbolj strelsko razpoložena Jernej Papež, ki je vknjižil osem zadetkov, enega manj je zadel Jaka Jakše.

Novomeščani bodo naslednjo tekmo odigrali pred domačim občinstvom. V 3. kolu končnice ( od 7.-12. mesta) bodo gostili ekipo RK DOL TKI Hrastnik.

Izjave po tekmi:

Matej Košir, RK Sviš:“Danes smo premagali sami sebe, sploh s tehničnimi napakami v drugem polčasu . Krka je izkušena ekipa, ki je to izkoristila. Obrambo smo odigrali na dobrem nivoju, a v napadu smo imeli probleme in to se je poznalo skozi celotno srečanje.”

David Didovič, MRK KRKA: “Mi smo danes naredili preveč napak, SVIŠ pa je dobra in borbena ekipa.  Igrajo lepo in dobro, sploh v domači dvorani pred domačim občinstvom. Pri nas je bilo preveč napak tako v obrambi kot v napadu. Zasluženo so gostitelji dobili točko, mogoče so si zaslužil celo obe, a na koncu je bila sreča na naši strani da smo izvlekli remi.”

Staistika:

RK SVIŠ: Škorc (8 obramb), Vencelj (2 obrambi), Knez 3, Zafran 1, Grojzdek 2, Tekavčič 1, Hrovat 2, Stopar 6, Matej Košir 8, Pirnat, A. Kutnar, Krabonja 3,  Matic Košir 1, M. Kutnar, D. Košir, S. Vidmar
MRK KRKA: Tomič 1 (4 obrambe), Brajer (3 obrambe); L. Rašo 3, Bevec 1, Didovič 1, Okleščen 1, Pršina 1, Irman, Jakše 7, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 2, Papež 8, Kukman, Matko, Florjančič 2
Sedemmetrovke:  SVIŠ 1 (2), Krka 3 (5)
Izključitve: SVIŠ 8 min; Krka 12 min

Other Articles

Članska ekipa
Mlajši dečki