Krka

Krkaši se s Hardeka vračajo praznih rok

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v 16. krogu NLB Lige gostovali na vročem parketu pri ekipi Jeruzalem Ormož in z dvorane na Hardeku odšli praznih rok. Gostitelji so bili od farmacevtov boljši, tekma se je končala z rezultatom 35: 30 (17:12).

Ormožani so bili v domačem Hardeku od prve do zadnje minute boljši tekmeci, Novomeščanom niso ponudili niti najmanjših možnosti za zmago. Njihova prednost je konstantno naraščala, v prvem polčasu je največ znašala pet golov (16:11 in 17:12). V drugi polovici niso popustili, krkaše so vseskozi imeli pod nadzorom, v 43. minuti so povedli s 25:17, lepo prednost pa zanesljivo zadržali do konca dvoboja in zasluženo zmagali. »Tekmo smo začeli dovolj agresivno, a se nam je tekma kmalu začela lomiti. Mislim, da smo prehitro in brezglavo zaključevali napade, bilo je kar nekaj zgrešenih strelov, gostitelji pa so nekajkrat potegnili hitro kontro in dodobra izrabili našo nezbranost. Zaostanek petih, šestih golov je bilo potem v drugem delu težko ujeti, kar je privedlo do končnega rezultata. Enostavno nismo bili pravi. To tekmo je potrebno čimprej pozabiti in se pripraviti na naslednji dve, ki sta za nas ključnega pomena za igranje v ligi za prvaka« po tekmi razočaranja ni skrival Jaka Jakše, ki je bil poleg Grege Okleščna najuspešnejši igralec, oba sta vknjižila po sedem zadetkov.

Rokometaši Krke so si z današnjim porazom otežili delo za vstop med najboljšo šesterico, Ormožani, ki imajo zadnji dve tekmi lažjega nasprotnika, pa so tako po slavju na domačem parketu še v igri za play-off. Obe ekipi, tako Krka kot Ormož sta s 17 točkami na 4. mestu prvenstvene lestvice, komu se bodo na široko odprla vrata v ligo za prvaka, pa bo znano v začetku marca.

Do konca redna dela prvenstva varovance trenerja Mirka Skoka čakata še dve nalogi- danes teden bodo v domači dvorani gostili Dobovo, zadnjo tekmo pa odigrali še s Koprom v gosteh.

Jeruzalem Ormož: M. Šulek, Balent, Voljč, Čudič 4 (1), Krasnič, Niedorfer, Žuran 10, Hebar, T. Šulek, Šoštarič, Ozmec 2, Mesarič 2, Vujović 6, Rajšp 1, Cirar 7, Kavčič 3.
MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 4, Bevec, Didovič 1, Okleščen 7, Pršina 2, Irman 4, Jakše 7 (2), D. Rašo, Papež 5 (2), Kukman, Matko, Ban, Klobčar.
Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 2 (1), Krka 5 (4).
Izključitve: Jeruzalem Ormož 8, Krka 2 minuti.
Rdeči karton: /.

Celotna foto galerija s tekme v Ormožu je na Facebook strani Moškega rokometnega kluba KRKA 

 

Other Articles

Starejši dečki
SDA suvereno ugnali Celjane
Članska ekipa
Izjava pred tekmo z Dobovo