Krka

SDA suvereno ugnali Celjane

Ekipa starejših dečkov A je v 5. krogu v polfinalni skupini B gostila ekipo RK Celje Pivovarna Laško. Krkaši so prek Celja prišli do tretje zmage, slavili so s 29:24 ( 13:14).

Današnje srečanje so bolje začeli gostje, ki so vodstvo zadržali le do rezultata 4:5, kasneje pa so se krkaši sprostili in zaigrali bolje. Čeprav so Celjani odšli na polčas z zadetkom prednosti, to Novomeščanov ni uspavalo. Odlično so zaigrali v napadu in obrambi, poleg tega pa so imeli tudi strelsko izjemno razpoloženega Urha Emeršiča, ki je v celjsko mrežo natresel 14 zadetkov, gostje pa rešitve zanj niso našli. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so tako zasluženo slavili zelo pomembno srečanje, ki so ga zaključili s petimi zadetki prednosti, bilo je 29:24.

Za Krko so igrali: Rauh, Tisovec, Berk, Muhič R.4, Rogelj, Muhič Ma., Zajc, Strmole, Kokalj 1, Emeršič 14, Muhič L. 8, Jereb, Udovč 2.

Ekipa SDA je po petek krogu v polfinalni skupini B na trenutno 2. mestu za Sevnico, z 57 zadetki pa je na listi strelcev na 1. mestu Urh Emeršič. Krkaši bodo naslednjo tekmo po nekaj tedenskem premoru odigrali v Velenju.

Other Articles

Kadetska ekipa
Članska ekipa