Krka

Krkaši se zasluženo veselijo nove, četrte zmage, njihova tokratna žrtev Alples Železniki

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka še naprej blesti, saj je na šestem dvoboju v letošnji sezoni dosegla že četrto zaporedno zmago. Njihova tokratna žrtev je bila ekipa Rokometnega društva Alples Železniki, ki so jo varovanci trenerja Mirka Skoka gladko premagali. Tekma se je v domači dvorani Marof končala s 37:22 (20:12).

Novomeščani so imeli tudi tokrat skozi celotno tekmo škarje in platno v svojih rokah. Že po 20.minutah prvega dela so vodili s tremi zadetki prednosti (10:7), le-to pa so po zaslugi odlične igre v obrambi in hitri tranziciji v napadu do polčasa le še oplemenitili. Tudi v nadaljevanju tekme so Novomeščani nadzirali potek srečanja in s hitrimi protinapadi prednost le še povečevali, Gorenjci pa so bili tudi na tej tekmi nemočni, saj so tudi iz dolenjske prestolnice odšli praznih rok. Krkaši so srečanje na varni razdalji petnajstih zadetkov varno pripeljali h koncu in se zasluženo veseli četrte zaporedne zmage.

V domači ekipi je bil z desetimi zadetki znova najbolj razpoležen Uroš Knavs, po šest zadetkov sta vknjižila še Tilen Kukman in Jernej Avsec.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener Krke: “ V tekmo smo vstopili z dobrim pristopom, saj vemo, kaj sledi, če ne spoštuješ nasprotnika. Tekmo so vzeli resno, na koncu pa je rezultat tak, kakršen je in mislim, da je ta rezultat odraz kvalitetne ekipe. Zelo sem vessel, saj formo stopnjujemo. Sedaj bomo imeli slab mesec dni premora, v tem času pa bomo poskušali odpraviti nekaj manjših napak, predvsem igro v tranziciji in na prvem mestu igro v obrambi. Upam, da bomo tako nadaljevali tudi, ko se bo liga znova začela”.

Agron Shefketi, trener Alplesa: “ Krka je dokazala, da je boljši nasprotnik in da zasluženo cilja na prvo A ligo, tako da so danes zasluženo zmagali”.

Naslednja tekma rokometaše Krke čaka po tritedenskem premoru. 13. novembra bodo gostovali pri ekipi Mokerca, 20. novembra pa v Novo mesto prihaja ekipa iz Gorišnice.

Statistika:

MRK KRKA: Nosan (3 obrambe), Brajer (10 obramb), Bradeško, Avsec 6, Grojzdek 1, Ernestl 2, Knavs 10 (1), Klemenčič 3, Vukić 1, Rašo 1, Lončar 4, Emeršič, Kukman 6 (4), Windischer 1, Matko 2,
RD ALPLES ŽELEZNIKI: Gartnar, Berčič (6 obramb), Plestenjak 2, Pokorn 3, Kalan, Kavčič 1, Berce, Štremfelj 2, Flander, Mirčevski 1, Arman 3, Božnar, Pokorn 2, Maček 3 (2), Tušek 5 (4),

Sedemmetrovke: MRK KRKA 5 (5), RD ALPLES ŽELEZNIKI 7 (6)
Izključitve: MRK KRKA 4 minut, RD ALPLES ŽELEZNIKI 4 minut

 

Other Articles

Starejši dečki
Kadetska ekipa