Krka

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je drevi v 10. krogu lige NLB gostovala v Škofji Loki in prišla do tako željene in zaslužene zmage. Izbranci trenerja Romana Zarabca so v dvorani Poden na kolena spravili gostitelja, ekipo RD Urbanscape Loka in po napeti končnici prišli do četrte zmage v sezoni ter skočili na 6. mesto prvenstvene lestvice.  Tekma se je končala z rezultatom 26:29 (13:15).

Krkaši so tekmo v gosteh začeli nekoliko rezervirano in do prvega izenačenja prišli v 11. minuti ( 4:4), potem pa kljub nekaj napakam in zgrešenim strelom vendarle zaigrali bolj sproščeno in gostitelje vse do polčasa držali na dveh, treh zadetkih zaostanka, na velik odmor pa so odšli pri izidu 13:15.

V drugem polčasu so Novomeščani prikazali všečno, predvsem pa agresivnejšo igro v obrambi in bili vseskozi v prednosti, najvišjo pa so si priigrali v 41. minuti, ko je Jaka Jakše zadel za vodstvo z 22:17. Čeprav so Ločani v  nadaljevanju pritisnili z vsemi topovi in v 51. minuti znižali na 24:25, Krkaši pritisku niso podlegli. Do 56. minute je bila tekma povsem odprta (25:26), nato pa sta za Novomeščane zadela Jan Irman in Andraž Kete ter razrešila vse dvome o zmagi. Srečanje pa je moral predčasno zaradi poškodbe ( izpah rame) zapustiti Jan Gorela, ki je bil odpeljan v ljubljanski UKC.

Pri Krki sta blestela Andraž Kete in Jaka Jakše, ki sta dosegla po osem zadetkov, pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita Lenart Klemenčič s sedmimi in Aljaž Jesenko s petimi zadetki.

Novomeščani bodo v prihodnjem, 11. krogu lige NLB v soboto, 23. novembra, gostili Riko Ribnico.

Izjave po tekmi:

Jan Setnikar, RD Loka: “Mislim, da smo že takoj v prvi minuti začeli prepočasi in premalo agresivno v obrambi. Nismo se držali dogovora, ter vsega dela, ki smo ga čez cel teden trenirali, kar se seveda pozna tudi pri rezultatu. V samem napadu nismo delovali kolektivno. Žoga ni prihajala do kril, samo čez sredino smo hiteli, ter prelagali odgovornost drug na drugega. Kot sem že omenil, se nismo držali navodil trenerja, zato tudi tak rezultat.

Tilen Kukman, MRK Krka : » Vedeli smo, kaj nas čaka v Loki. Cel teden smo se pripravljali na njihovo hitro igro v napadu, kar je pokazala tudi naša današnja obramba. Mislim, da smo jih uspeli kar dobro zaustaviti. Bolj kot ne, smo celo sezono kar konstantni v obrambi, tako da smo veliko pozornosti posvetili in pripravljali na njihovo 5:1 obrambo. Držali smo se navodil našega trenerja, ter si tako zasluženo priborili dve zelo pomembni točki.”

Statistika:

RD Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, Vrbinc 3, Gartner, Dolenc, Grojzdek 2, Jamnik 2, M. Jesenko 1, Mali, Tomac-Teržan, Jeseničnik, Pipp 2, A. Jesenko 5 (2), Klemenčič 7, Pokorn, Šibanc 3, Marinović, Atanasov 1. Trener: Robert Beguš.
MRK KRKA: Brajer, Urbič, Bevec 5, Plut, Pršina, Hvastija, Irman 3, Jakše 8, Gorela 2, Klemenčič, Rašo, Batagelj, Kukman 2 (1), Windischer, Matko 1, Kete 8 (4). Trener: Roman Zarabec.
Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 5 (2), Krka 6 (5).
Izključitve: Urbanscape Loka 12, Krka 12 minut.
Rdeči karton: /.