Krka

Krkaši v domači dvorani na kolena spravili tudi Ormožane

V novomeški dvorani Marof je članska ekipa MRK KRKA v 4. krogu lige NLB odigrala tretjo ligaško tekmo. Tokrat so varovanci domačega trenerja Mirka Skoka gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož in prišli do načrtovane druge zaporedne zmage v najkakovostnejši slovenski rokometni ligi. Tekma se je pred številnimi ljubitelji rokometa končala s 31:22 (15:9).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trener Mirko Skoko je bil s prikazano igro svojih varovancev izjemno zadovoljen. Pristop, predvsem pa odlična obramba in le ena izgubljena žoga na celotni tekmi je privedla do pozitivnega rezultata in na koncu slavja Krke, ki si je tako na račun vpisala nov par točk. Novomeščani so sicer izjemno kakovostno ekipo iz Ormoža imeli pod nadzorom skozi celotno srečanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po zaslugi razpoloženih igralcev, med katerimi je z dvanajstimi zadetki blestel Uroš Knavs, so krkaši zanesljivo dobili prvi polčas, na glavni odmor pa odnesli šest zadetkov prednosti. Gostje iz Prlekije tudi v drugem delu niso imeli nobenih možnosti za preobrat, saj so jih Novomeščani povsem zasenčili in kljub precejšnji prednosti do zadnjega sodniškega žvižga ohranili trezne glave, igrali odgovorno ter borbeno, na koncu pa povsem zanesljivo srečanje tudi dobili.

V domači ekipi je blestel Uroš Knavs, ki je dosegel ducat golov, Jernej Avsec pa je za zmago prispeval pet zadetkov. V gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit Nik Ćirović z desetimi goli.

Izjave po tekmi:

Jernej Avsec, igralec MRK KRKA: » Današnje zmage smo si zelo želeli, saj nam je uspelo uresničiti vse, kar smo si zadali že na pripravah med tednom na današnjega nasprotnika. Mislim, da smo s hitro igro v napadu in dobro igro v obrambi Ormožanom preprečili, da bi prihajali do lahkih zadetkov. Gremo s takim tempom igre naprej in vsem fantom čestitam za zmago!«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teo Šulek, igralec RK Jeruzalem Ormož: » Danes enostavno ni bil naš dan. Nič nam ni šlo v napadu, pa tudi obrambo smo odigrali preslabo. Krka je zasluženo slavila, mi pa bomo priložnost iskali na naslednjih tekmah«.

MRK Krka: Brajer, Blaževič, Bradeško 2, Avsec 5, Majstorović, Grojzdek 1, Škrinjar, Knavs 12 (5), Vukić 2, Stanojević 2, Rašo 1, Lončar, Nosan 3 (1), Kukman 2, Ernestl 1, Matko.
RK Jeruzalem Ormož: Skledar, Balent, Zemljič, Munda, Bogadi 3, Fergola, Vincek, Žuran 4, Hebar 1, Šulek, Krabonja 1, Ćirović 10, Cirar, Kolmančič 3 (1), Škrinjar.
Sedemmetrovke: Krka 8 (6), Jeruzalem Ormož 4 (1).
Izključitve: Krka 10, Jeruzalem Ormož 10 minut.
Rdeči karton: /.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V naslednjem, 5. krogu lige NLB bodo Novomeščani gostovali pri trenutno tretjeuvrščeni ekipi RK Gorenje Velenje.

Other Articles

Kadetska ekipa
Mladinska ekipa