Krka

Krkaši z zmago še poglobili krizo Velenjčanov

Drevi se je v dvorani Marof odvijal 3. krog končnice v ligi za prvaka v NLB ligi, kjer so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka gostili velenjsko zasedbo trenerja Željka Babiča in jih po uvodnem spodrsljaju proti Kopru 2013 ter izpadu v četrtfinalu pokalnega tekmovanja proti Ormožu, tokrat brez točk odšli tudi iz dolenjske prestolnice. Varovanci domačega trenerja Mirka Skoka so vknjižili prvo zmago v končnici, bilo je 36:35 ( 16:13).

Gledalci, ko so dodobra napolnili tribune novomeškega športnega hrama, so lahko do  21. minute uživali v povsem izenačeni tekmi, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli krkaši in tri minute kasneje povedli za tri gole (14:11), tolikšna razlika pa je znašala tudi ob polčasu (16:13). Velenjčani so v drugi polovici tekme zabredli v še večje težave in v 40. minuti prvič na tekmi zaostali za pet golov (17:22). V zadnjih dvajsetih minutah so izbranci gostujočega trenerja Željka Babića skušali tekmo postaviti na glavo, a so bili v tem neuspešni. Novomeščani so jih vseskozi držali na vajetih in v začetku 58. minute imeli štiri gole prednosti (34:30). Gostje so se v izdihljajih tekme po golu Roka Ovnička približali na gol zaostanka (34:35), po zadetku najmlajšega na igrišču, Tilna Kukmana za novomeško vodstvo s 36:24, pa je bilo jasno, da bosta točki ostali na Dolenjskem.

V novomeški zasedbi sta bila najbolj učinkovita Grega Okleščen z devetimi in Leon Rašo z osmimi goli, v gostujoči pa Ovniček z devetimi in Jan Grebenc s šestimi zadetki.

Izjave po tekmi:

Grega Okleščen, MRK KRKA: » Obrambo smo danes igrali res neverjetno, prav tako pa nam je steklo v napadu. Velenjčanom nismo dovoljevali lahkih golov iz protinapadov, saj smo se dobro vračali v obrambo in zaustavili njihove ključne igralce. Velenjčani enostavno niso našli odgovora in rešitve na našo igro in lahko rečem, da smo tekmo z lahkoto pripeljali h koncu. Očitno je Gorenje res v krizi, kar smo dobro izkoristili, zdaj pa gremo naprej tekmo po tekmo. Ni rečeno, da ne presenetimo tudi Celja «.

Niko Medved, Velenje Gorenje: » Čestitam Krki za točke, kar pa se napše igre tiče ni bila takšna, kot bi si želeli. Ne bi se rad obračal sedaj na nekaj, kar ni moje področje, se pravi, da ne bi komentiral sojenja in s tem jemal zmago Krke. Vsekakor so imeli, ali pa imajo do nas nek poseben sodniški kriterij. Še enkrat čestitam Krki za zasluženo zmago«.

Statistika:

Dvorana Marof, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).
MRK Krka: Tomič 1, Brajer, L. Rašo 8 (1), Bevec, Didovič 5, Okleščen 9, Pršina 1, Irman 2, Jakše 4 (1), Udovč, D. Rašo, Papež 3 (1), Kukman 3, Matko, Ban, Klobčar.

RK Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Medved 4 (1), Haseljić 5, Ovniček 9 (2), Grebenc 6, Stojnić, Grmšek, Toskić, Drobež, Potočnik 2, Golčar 2, Verdinek, Kleč 5, Tajnik, Pejović 2.
Sedemmetrovke: Krka 4 (3), Gorenje Velenje 3 (3).
Izključitve: Krka 4, Gorenje Velenje 12 minut.

Velenjska ekipa bo v prihodnje krogu v petek, 30. marca, gostovala v Ribnici, Novomeščani pa dan kasneje v Celju.

Celotno foto galerijo s tekme najdeš na Facebook strani MRK KRKA. 

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki
SDA z visoko zmago nad Krim