Krka

Mlajši dečki A in B ohranjajo vodilni mesti v skupini

V športni dvorani Marof so se prvič v letošnjem letu predstavili mlajši dečki A in B, ki so gostili ekipo Rokometnega kluba Grosuplje.

Uvodoma so tekmo desetega kroga v predtekmovalni skupini CENTER II odigrali mlajši dečki B, ki so zadnjeuvrščeni ekipi RK Grosuplje zadali sedmi poraz v omenjeni skupini. Goste so prepričljivo premagali s 28:14 ( 14:9) in tako slavili že osmo zaporedno zmago v letošnji sezoni. Izbranci trenerja Davida Lipoglavška so prikazali odlično igro v vseh segmentih in si do polčasa že priigrali zajetnejšo prednost petih zadetkov, s tem pa si zagotovili mirno nadaljevanje tekme, ki so jo na koncu dobili s 28:24.

Staistika: Kastelec 2, Pust 3, Palka 6, Cimermančič, Lukše 1, Butala 3, Cesar, Zajc 3, Progar 2, Kaplan 2, Kastelic 1, Bartolj, Rangus, Kovač G. 1, Kovač E.4.

MDB tako še naprej ostajajo vodilna ekipa v omenjeni skupini. Do konca predtekmovalnega dela jih ločita še dve tekmi in sicer bodo odigrali še tekmo z ivanjško ekipo RK Sviš in s Črnomeljem.

Odlično oceno za prikazano so si s strani trenerja Davida Lipoglavška zaslužili tudi mlajši dečki A, ki so suvereno premagali ekipo RK Grosuplje s 25:14 (15:7) in tako s štirimi točkami naskoka pred drugo uvrščeno ekipo Ribnice ohranjajo vodilni položaj na prvenstveni lestvici v predtekmovalni skupini CENETR II.

Novomeščani so srečanje začeli odločno in si že do polovice prvega polčasa ustvarili prednost šestih zadetkov ( 10:4) in s hitrim tempom igre nadaljevali vse do odmora, ki se je zaključil v prid Krkašev. Po dvajsetih minutah tekme je bil rezultat (15:7). V nadaljevanju srečanja gostje niso več našli rešitve za izredno razpoložene Novomeščane, ki so prednost iz prvega dela le še podvojili in na koncu povsem zasluženo prejeli aplavz občinstva za osmo zmago v letošnji sezoni. Končni rezultat tekme je bil 25:14.

Statistika: Drnovšek, Pust 3, Zorman, Smolič, Derganc 2, Golob 3, Janežič 6, Štangelj, Butala 2, Zajc 1, Kaplan 2, Bartolj, Gabrič, Ščuka, Blažič 6.

Ekipe Sviš, Grča Kočevje in Črnomelj bodo nasprotniki Krke do zaključka predtekmovalne skupine. Kot že rečeno, obe ekipi mlajših dečkov še naprej ostajata na vrhu prvenstvene lestvice.

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa