Krka

MDA iz Velenja z vstopnico za F4

Ekipa mlajših dečkov A je danes v Velenju odigrala predzadnjo tekmo v polfinalni skupini D in si z zmago nad RK Gorenje Velenje že priborila nastop na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip v državi. Tekma se je končala z rezultatom 22:24 ( 10:11) v korist Krke.

Današnji derbi med Gorenjem in Krko je bil odločilnega pomena, saj je o vstopnici na zaključni turnir odločala zmaga, ki pa so jo na koncu zasluženo slavili rokometaši Krke, ekipa Gorenja se bo v nadaljevanju prvenstva tako borila za končno 5. mesto v kategoriji mlajših dečkov A.

Tekma je bila sicer vseskozi zelo izenačena, na obeh straneh je bilo čutiti kanček nervoze. Srečanje je v uvodnih minutah potekalo gol za gol, sredi prvega polčasa pa so več zbranosti in ekipnega duha prikazali varovanci trenerja Davida Lipoglavška, ki so izkoristili napake domačinov in povedli s 5:7, a so Velenjčani hitro ujeli ritem in zaostanek znižali, ob polčasu pa zaostajali le za gol ( 10:11). Novomeščani so napram prvemu delu začeli odločneje in s hitro in potrpežljivo igro v napadu uspeli prednost še povečati, pravo mero zbranosti pa so ohranili vse do izteka igralnega časa. Končni rezultat tekme je bil 22:24.

Za Krko so igrali: Rajh 6, Krašovec 1, Medle 2, Sašek, Škufca 8, Movern, Muhič, Đukić, Reba 3, Gros 2, Pirh 2, Pavlin.

Ekipa MDA bo do konca polfinalnega dela odigrala še zaostalo tekmo z Ormožem, rezultat omenjenega srečanja pa ne bo vplival na končni razplet.

Other Articles

Starejši dečki
SDA iz Zlatoroga brez plena
Starejši dečki