Krka

Ekipa mlajših dečkov A je popoldne gostovala v Logatcu in v 3. krogu polfinalne skupine B tesno slavila proti gostiteljem, ekipi RK Kronos. Krkaši so do obeh točk prišli v zadnjih sekundah tekme po strelu Jana Pusta, ki je določil končni rezultat 26:27 ( 13:13) v korist Novomeščanov.

Današnja nasprotnika sta prikazala odlično rokometno igro, v kateri so uživali tudi številni navijači. V izredno razburljivem prvem delu prvega polčasa so Krkaši po začetni tremi le zaigrali bolj podjetno in imeli v 13. minuti prednost štirih zadetkov ( 6:10), a so domačini Novomeščane s hitro igro v napadu presenetili ter do odmora prednost izničili. V nadaljevanju srečanja so varovanci trenerja Davida Lipoglavška zaigrali bolje in si v 30. minuti priborili dva zadetka prednosti ( 18:20), a je ta hitro skopnela zavoljo številnih izključitev na strani Krke. Tekma se je v nadaljevanju odvijala v izredno izenačenem duhu, v končnici pa so imeli več športne sreče Novomeščani, ki so v zadnjih sekundah tekme uspeli zadeti za zmago. Ekipa Kronosa, ki je v polfinalni skupini še brez točk, je morala tako športno priznati premoč Novomeščanom, ki so s petimi točkami na vrhu lestvice.

Statistika: Pust 5, Smolič 2, Derganc 4, Golob 5, Janežič, Butala 4, Zorman, Zajc, Kaplan 1, Bartolj, Gabrič, Ščuka 6, Blažič.

Mladi upi MRK KRKA bodo konec meseca v 4. krogu gostovali pri MRK Ljubljana.