Krka

Mladi upi še naprej ohranjajo vodstvo na lestvici

Pretekli konec tedna so najmlajši rokometaši MRK KRKA, ekipa mlajših dečkov A, odigrali tekmo 11. kroga v predtekmovalni skupini CENTER II. Tokrat so se iz Kočevja vrnili z deveto zmago v sezoni. Tekma med RK Grča in MRK Krka se je končala z rezultatom 12:30 ( 4:13).

Novomeščani, ki so do sedaj izgubili le eno tekmo v prvenstvu, v Kočevju niso imeli težjega dela z gostitelji. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška so od uvodnih minut srečanja diktirali oster tempo igre, ter domačinom povzročali nemalo težav v napadu, saj so polčasa uspeli v Krkino mrežo nasuti le štiri zadetke. Polčas so mladi Novomeščani dobili z devetimi zadetki prednosti, kar je zadostovalo za mirno in sproščeno nadaljevanje tekme. Razpoloženi Krkaši prednosti tudi v drugem polčasu niso izpustili iz rok. Tempo igre so le še stopnjevali in na koncu povsem zasluženo osvojili nov par točk ter se z zmago še bolj utrdili na vrhu prvenstvene lestvice.

Statistika: Pust 3, Smolič 2, Derganc 1, Golob 2, Janežič 5, Butala, Zorman 2, Zajc 1, Kaplan 7, Bartolj, Nemanič, Ščuka 3, Blažič 4.

Do konca predtekmovalnega dela bodo mlajši dečki A odigrali še dve tekmi in sicer v gosteh pri Svišu, zadnja tekma omenjene skupine pa bo odigrana v dvorani Marof, ko v goste prihaja ekipa RK Črnomelj.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa