Krka

Strejši dečki A in B nadaljujejo z odličnimi predstavami

Ekipi starejših dečkov A in B sta  včeraj v dvorani OŠ Stopiče odigrali prvo tekmo v četrt finalni skupini. Ekipa SDB ( skupina C) je gostila RK Slovenj Gradec in zanesljivo osvojili prvi par točk v omenjeni skupini. Tekmeca sta se razšla pri rezultatu 28:24.

Novomeščani, ekipa SDB, so dodobra izkoristili prednost domačega parketa, saj so vodili od prve do zadnje minute, Korošcem pa oster tempo igre Krkašev niti malo ni odgovarjal. Kljub temu, da so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča v drugem delu naredili nekaj nepotrebnih napak v napadu, se za končno zmago ni bilo potrebno bati. Novomeščani so kljub manjšemu padcu v igri tekmo uspešno pripeljali h koncu in se tako razveselili prvih točk v četrt finalni skupini C, kjer poleg Krke in Slovenj Gradca nastopajo še RK Gorenje in RK Kronos.

Statistika: Rajh 6, Krašovec 5, Medle 4, Škufca 6, Muhič, Đukić, Reba 2, Movern, Pirh 5.

Naslednjo tekmo bo ekipa SDB odigrala prihodnji konec tedna, njihov gostitelj bo ekipa velenjskega Gorenja.

Uvodno tekmo četrt finalne skipine A so včeraj v stopiški dvorani odigrali tudi starejši dečki A, ki so gostili RD LL Grosist Slovan in si brez večjih težav na račun vpisali prvi točki. Končni rezultat tekme je bil 32:25 ( 14:11).

V prvih minutah tekme je bilo čutiti, da sta obe ekipi po daljšem premoru tekmo odprli v manjšem krču, a so Krkaši hitro prevzeli pobudo in zagospodarili na igrišču. Odlično je stekla igra v napadu in obrambi, kar gre pripisati kolektivnemu ekipnemu duhu. Trije zadetki prednosti ob polčasu pa so dajali slutiti, da tekma za Novomeščane še zdaleč ni odločena, a so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča vajeti znova vzeli v svoje roke in prednost iz prvega dela le še povečevali in na koncu slavili s sedmimi zadetki prednosti pred Ljubljančani.

Statistika: Muhič Ma., Rajh, Krašovec, Nahtigal, Škufca 3, Rataj, Strmole 5, Urbas, Pirh, Muhič L. 15, Lešnjak, Jereb 2, Udovč 7.

Poleg Krke in Slovana, so v četrt finalni skupini A še moštvi RD Urbanscape  in ŠD Mokerc- Ig, ki bo v 2. krogu omenjene skupini nasprotnik MRK KRKA.

Other Articles

Članska ekipa
Člani uspešni tudi v Trebnjem
Mlajši dečki