Krka

Starejši dečki z dobro podlago v nadaljevanje sezone

Z dosedanjim delom in uspehi se poleg ostalih selekcij mladinskega pogona v MRK KRKA lahko pohvalijo tudi v skupini starejših dečkov, ki jim že nekaj let zapored znanje predaja trener z najdaljšim stažem v dolenjskem prvoligašu in trener, ki se lahko pohvali z največ osvojenimi odličji na največjih tekmovanjih na državnem nivoju, Iztok Adamčič 

Pestro tekmovalno obdobje so na vrhu razpredelnice v minulem rokometnem letu zabeležili starejši dečki A ( letnik 2004 ), ki so v prvih treh mesecih tekmovanja zabeležili en poraz ter devet krat zmagali. Sicer pa gre za generaciji rokometašev, ki sta redni udeleženki zaključnih turnirjev in med najboljšimi v državi.

» Za nami je prvi del tekmovanja, ki smo ga opravili po načrtih. S pravim pristopom se lahko kosamo z najboljšimi ekipami v Sloveniji in Evropi, kar smo dokazali na nedavnem močnem turnirju v Brčkem. Predvsem je pomemben pristop do tekme, za kar nam je lahko v opomin tekma v Metliki. Kot ekipa so fantje prišli na višji nivo in dobro funkcionirajo, manjka še malo več zavzetosti posameznikov, da bomo res kompletni in bomo posegli po najvišjih mestih v državnem prvenstvu« je o delu svojih varovancev povedal trener Adamčič.

S  končnim drugim mestom v predtekmovalni skupini CENETR II pa se lahko pohvalijo tudi starejši dečki B (letnik 2005), ki so do sedaj odigrali 14 tekem. Žal se jim na treh tekmah ni izšlo po načrtih, so pa bili zato uspešni na enajstih, ko so suvereno premagali nasprotnika, kar je na koncu prvega dela tekmovanja zadostovalo za končno drugo mesto. » Omenjena ekipa v letošnji sezoni trenira skupaj z ekipo A in imajo dobro priložnost, da še hitreje napredujejo. Predvsem moramo začeti igrati hitreje, ob tem pa se pojavlja preveč tehničnih napak. Fantje morajo biti bolj odločni in pogumni na treningih in tekmah ,da bodo lahko igrali rokomet na najvišjem nivoju«, še dodaja Adamčič, ki bo v nadaljevanju prvenstva z ekipama nastopal v četrtfinalni skupini.

Omeniti velja še najboljša strelca državnega prvenstva v kategoriji starejših dečkov– s 117 zadetki je pri  starejših dečkih A Luka Muhič po prvem delu osvojil 2. mesto, prav tako pa drugu mesto na lestvici pripada Martinu Škufci, ki je dosegel 140 zadetkov.

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipa