Krka

Mladinci v domači dvorani ostajajo neporaženi

Ekipa mladincev MRK KRKA je v dvorani Marof v 6. krogu 1. mladinske lige gostila moštvo RD Hrez Šmartno in pred domačimi rokometnimi navdušenci zabeležila četrto zmago v sezoni.

Novomeščani so sicer v precej izenačeni in za gledalce zanimivi tekmi odpor gostov strli v zadnjih desetih minutah tekme in zasluženo prišli do tretje zaporedne zmage. Tekma se je končala z rezultatom 27:23 (16:12).

Uvodne minute srečanja so minile v izenačenem duhu, kasneje pa so z dobro igro v obrambi in napadu Novomeščani uspeli pobegniti na štiri zadetke prednosti in s prav tako razliko končali prvi del srečanja (16:12). Gostje iz Šmartnega se kljub zaostanku niso predali in počasi, a vztrajno lovili Krkaše. V 43. minuti so uspeli vso prednost iz prvega dela izničiti in prvič na tekmi je bil rezultat poravnan pri izidu 19:19, pet minut kasneje pa so na kratko tudi povedli (20:21). V napeti končnici sta Krkašem v veliki meri do novega para točk pomagala razpoloženi Tilen Kukman in vratar Vili Nosan z nekaj ključnimi obrambami. Končni rezultat tekme je bil 27:23.

Statistika:

Rauh, Kukman 8, Avsec 1, Majstorovič 5, Bačar 2, Matko 3, Nosan, Jaklič, Klemenčič 4, Batagelj 1, Windischer 2, Klobučar, Menger 1.

Dvorana Tabor bo čez teden dni prizorišče naslednje tekme mladincev Krke, ki imajo trenutno po šestih krogih na računu 8 točk.

Other Articles

Starejši dečki
Mlajši dečki