Krka

Najmlajši rokometaši napolnili rokometni hram

Športna dvorana Marof je bila dopoldne v znamenju najmlajših rokometašev. V okviru 15. Rudolfovih tednov športa,  se je na zaključni prireditvi predstavilo 131 rokometašev, ki v tem šolskem letu obiskujejo rokometni krožek na osnovnih šolah Bršljin, Šmihel, Otočec, Grm, Center, Drska in Stopiče.

Vse ekipe so pokazale izredno borbenost in veliko rokometnega znanja, ki so ga s pridom pridobili tekom letošnjega leta.

“V veliko veselje mi je, da je  zanimanje za rokomet med mladimi v porastu, saj rokometni krožek pod okriljem našega kluba obiskuje dvesto trideset otrok.  S tem se gradi “bazen” bodočih igralcev, kar je tudi namen tovrstnih turnirjev. Z današnjim dnem smo, kar se dejavnosti po šolah tiče, sklenili to leto, prireditev je več kot uspela, najlepše doživetje pa je, ko vidiš, da so otroci srečni in uspešni. Zahvalil bi se vsem donatorjem, staršem in trenerjem, ki so mlade rokometaše naučili osnov rokometne igre “, je ob zaključku turnirja povedal vodja rokometne šole Robert Cvikl.

Veseli tudi dejstvo, da so bile tribune športne dvorane skozi celoten turnir povsem polne. Starši, sorodniki in prijatelji so spodbujali mlade igralce, ki so ob dodatni motivaciji še z večjo vnemo stopili na parket, na koncu pa za udeležbo ob podpori pokroviteljev Krka D. D. , Mestna občina Novo mesto , Adria Mobil , Roletarstvo Medle ter partnerja v projektu NLB banke šport mladim NLB – Nova Ljubljanska banka, prejeli majice in medalje za vestno obiskovanje mini rokometa.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki