Krka

Mladinska ekipa je popoldne v dvorani Marof odigrala tekmo 2. kroga v 1. državni mladinski ligi. Novomeščani so gostili ekipo RK Frankstahl Radovljica in na koncu vknjižili drugo zaporedno zmago. Goste so krkaši premagali z rezultatom 33:26 (16:13).

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanci trenerja Sama Juga so veljali za nesporne favorite, kar so na koncu z novim parom točk tudi potrdili. Kljub zmagi pa tekma še zdaleč ni bila tako lahka, saj so se morali krkaši za zmago pošteno potruditi. Skozi celotno srečanje so imeli vodstvo v svojih rokah, gostje so jim zapretili sredili drugega dela, ko so po zaostanku petih golov (22:17) ujeli priključek in zaostanek znižali na dva zadetka (22:20), a so Novomeščani njihovo namero o kakršnem koli presenečenju in apetitih po zmagi hitro zatrli. Kljub napakam v napadu in nekaj izgubljenih žogah so končnico odigrali zbrano in se na koncu veselili obeh točk. »Morda danes nismo v tekmo šli tako motivirani kot v prejšnjem kolu. Ne glede na vse, je zmaga ostala doma, kar je najpomembnejše. Na naslednjih tekmah bo potrebno zmanjšati napake v napadu, vemo, da imamo kot ekipa še velliko rezerv«, je po tekmi povedal Alen Jereb.

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Pust 1, Emeršič 8, Smolič, Berk 8, Derganc, Muhič, Škrinjar 4, Zajc 5, Strmole 7, Pirh, Pavlin, Ščuka, Jereb.

Danes teden bodo mladinci gostili ekipo RK Sviš.