Krka

Nova zmaga mladincev v domači dvorani

Mladinska ekipa je popoldne v dvorani Marof odigrala tekmo 2. kroga v 1. državni mladinski ligi. Novomeščani so gostili ekipo RK Frankstahl Radovljica in na koncu vknjižili drugo zaporedno zmago. Goste so krkaši premagali z rezultatom 33:26 (16:13).

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanci trenerja Sama Juga so veljali za nesporne favorite, kar so na koncu z novim parom točk tudi potrdili. Kljub zmagi pa tekma še zdaleč ni bila tako lahka, saj so se morali krkaši za zmago pošteno potruditi. Skozi celotno srečanje so imeli vodstvo v svojih rokah, gostje so jim zapretili sredili drugega dela, ko so po zaostanku petih golov (22:17) ujeli priključek in zaostanek znižali na dva zadetka (22:20), a so Novomeščani njihovo namero o kakršnem koli presenečenju in apetitih po zmagi hitro zatrli. Kljub napakam v napadu in nekaj izgubljenih žogah so končnico odigrali zbrano in se na koncu veselili obeh točk. »Morda danes nismo v tekmo šli tako motivirani kot v prejšnjem kolu. Ne glede na vse, je zmaga ostala doma, kar je najpomembnejše. Na naslednjih tekmah bo potrebno zmanjšati napake v napadu, vemo, da imamo kot ekipa še velliko rezerv«, je po tekmi povedal Alen Jereb.

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Pust 1, Emeršič 8, Smolič, Berk 8, Derganc, Muhič, Škrinjar 4, Zajc 5, Strmole 7, Pirh, Pavlin, Ščuka, Jereb.

Danes teden bodo mladinci gostili ekipo RK Sviš.

Other Articles

Starejši dečki
Kadetska ekipa